Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 10 г Оцет балсамико
- 20 г Зехтин
- 1 бр. Зелена салата
- 1 бр. Айсберг
- 2 бр. Картофи
- 2 бр. Яйца
- 2 филии Хляб
- 1 бр. Глава лук
- 250 г Кайма
- 30 г Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Наситнете лука и госложете в купа.
- 2. Накиснете хляба с вода,след това го изстискайте и го натрошете на трохи в купата.
- 3. Добавете каймата, яйцетои подправките. Омесете каймата.
- 4. Оформете малки кюфтенцаи ги изпържете в тиган с олио.
- 5. Картофите нарежете натънки кръгчета и ги изпържете в олио.
- 6. Салатата направете катоизмиете зелените зеленчуци и ги накъсате в купа.
- 7. Добавете чери домати наполовинки и овкусете с дресинг от зехтин, балсамико и сол.
- 8. Хубаво разбъркайте.Поръсете обилно с пармезан.
- 9. Сервирайте кюфтенцата заедно с картофения чипс исалатата.