Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 10 г Оцет балсамико
  • 20 г Зехтин
  • 1 бр. Зелена салата
  • 1 бр. Айсберг
  • 2 бр. Картофи
  • 2 бр. Яйца
  • 2 филии Хляб
  • 1 бр. Глава лук
  • 250 г Кайма
  • 30 г Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Наситнете лука и госложете в купа.
  • 2. Накиснете хляба с вода,след това го изстискайте и го натрошете на трохи в купата.
  • 3. Добавете каймата, яйцетои подправките. Омесете каймата.
  • 4. Оформете малки кюфтенцаи ги изпържете в тиган с олио.
  • 5. Картофите нарежете натънки кръгчета и ги изпържете в олио.
  • 6. Салатата направете катоизмиете зелените зеленчуци и ги накъсате в купа.
  • 7. Добавете чери домати наполовинки и овкусете с дресинг от зехтин, балсамико и сол.
  • 8. Хубаво разбъркайте.Поръсете обилно с пармезан.
  • 9. Сервирайте кюфтенцата заедно с картофения чипс исалатата.