Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 10 г Оцет балсамико
 - 20 г Зехтин
 - 1 бр. Зелена салата
 - 1 бр. Айсберг
 - 2 бр. Картофи
 - 2 бр. Яйца
 - 2 филии Хляб
 - 1 бр. Глава лук
 - 250 г Кайма
 - 30 г Пармезан
 
Начин на приготвяне
- 1. Наситнете лука и госложете в купа.
 - 2. Накиснете хляба с вода,след това го изстискайте и го натрошете на трохи в купата.
 - 3. Добавете каймата, яйцетои подправките. Омесете каймата.
 - 4. Оформете малки кюфтенцаи ги изпържете в тиган с олио.
 - 5. Картофите нарежете натънки кръгчета и ги изпържете в олио.
 - 6. Салатата направете катоизмиете зелените зеленчуци и ги накъсате в купа.
 - 7. Добавете чери домати наполовинки и овкусете с дресинг от зехтин, балсамико и сол.
 - 8. Хубаво разбъркайте.Поръсете обилно с пармезан.
 - 9. Сервирайте кюфтенцата заедно с картофения чипс исалатата.
 
                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    