Обичаме ястията, които могат да бъдат приготвени по няколко различни начина. Тази рецепта е сред тях. Аспержите с бекон са подходящи както за вечеря, предястие или гарнитура, която можете да си направите вкъщи на тиган, така и за барбекюто в двора заедно с оригинален дип, с който да сразите приятелите си, а защо не и на пикник на открито? Апетитно, бързо, лесно и впечатляващо. Да, тези рецепти са ни любими. 

Съставки

  • 400 г Аспержи
  • 200 г Бекон

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте и почистете аспержите с белачка, като подрязвате и част от основата им. Изчакайте водата от тях да се отцеди почти напълно и ги овкусете с черен пипер. Ако сте любители на пикантната храна, можете да използвате и лют едър червен пипер.
  • 2. Започнете да завивате всяка пръчица с бекон. В случай, че те са прекалено тънки, можете да използвате и два или три броя наведнъж. Не слагайте бекон около цялата пръчица, а оставете от двете страни малко непокрита с бекон част.
  • 3. Ако ги правите на барбекю, не използвайте най-силната жар, защото ястието ви ще прегори. В случай, че го правите вкъщи, загрейте грил тигана на малко над средната степен на котлона. Наредете пръчиците и периодично ги обръщайте. Беконът ще стане хрупкав след около 10-15 минути, но в случай, че предпочитате да не е, можете да ги приготвите и за по-кратко време.
  • 4. По желание можете да настържете пармезан и да поръсите вече готовите пръчици с малка част от него. Можете да хапвате това ястие на закуска с бъркани или варени яйца или по всяко друго време на деня - то се комбинира добре както с бира, така и с вино.