Това лате е чудесно за началото на деня или за следобеда, която искате да хапнете нещо сладко и тонизиращо. В състава му не присъства кафе, но ако имате нужда от повече бодрост, може да добавите 30 мл еспресо.
Когато навън е хладно, няма нищо по-приятно от това да се сгушим на топло с ароматна напитка в ръка.
Съставки
- 1/2 ч.л. Канела
- 1 ч.л. Кокосово масло
- 1 ч.ч. Кокосово мляко
- 1 с.л. Пчелен мед
- 2 ч.л. Какао
- 1/3 ч.ч. Пюре от тиква
- 1/4 ч.л. Индийско орехче
Начин на приготвяне
- 1. Обелете тиквата и я пригответе, като я изпечете във фурната или я сварите на пара. След това пюрирайте.
- 2. Овкусете с канелата и индийското орехче, добавете и кокосовото масло и пюрирайте за още 30 секунди.
- 3. Смесете пюрето с кокосовото мляко и бъркайте много добре, за да стане хомогенно.
- 4. Разтопете кокосовото масло, заедно с меда и какаото. Не бива да кипва. Сипете го при частта с пюрето и разбъркайте добре.
- 5. Налейте напитката в чаша. Може да поръсите със счукан кардамон.