Този нежен крем е толкова великолепен, вкусен и обсебващ, консумиран самостоятелно, колкото и като дип за пресни плодове. 

Съставки

  • 1 с.л. Лимонова кора
  • 150 мл Лимонов сок
  • 2 бр. Яйца
  • 50 г Кафява захар
  • 20 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. В дълбока купа се разбиват добре яйцата заедно със захарта, лимоновата кора и маслото. Не се притеснявайте ако маслото остане на бучици, те ще се разтворят при варенето.
  • 2. Поставя се съд с двойно дъно на котлона, в който се налива сместа. Загрява се и се бърка непрестанно с телче.
  • 3. След минута, когато видите че започва леко да се сгъстява, се добавя лимоновият сок. Разбива се, докато кремът започне да се отделя от стените на съда.