Ястие с картофи и много ароматни подправки - за идеален завършек се поръсва с кориандър.

Съставки

  • 2 бр. Картофи
  • 1 глава Карфиол
  • 2 бр. Домати
  • 1 бр. Глава лук
  • 5 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Олио
  • 10-15 зрънца Кимион
  • 1/2 ч.л. Куркума
  • 2 с.л. Джинджифил
  • 2 ч.л. Кориандър
  • 1 ч.л. Кимион
  • 1 ч.л. Гарам масала

Начин на приготвяне

  • 1. Олиото се загрява и се запържва кимиона
  • 2. Добавят се куркумата и лука, след което се запържва още 3-4 минути.
  • 3. Чесънът, джинджифилът, нарязаните на дребно домати, кориандърът, кимионът на зърна и гарам масалата се добавят.
  • 4. Накрая се слагат нарязаните на кубчета картофи и накъсаният карфиол.
  • 5. Сместа се изсипва в намазнена тава със 150 мл вода на дъното й. Покрива се и се пече, докато картофите и карфиолът омекнат.
  • 6. Преди да се сервира се поръсва с кориандър.