Ястие с картофи и много ароматни подправки - за идеален завършек се поръсва с кориандър.
Съставки
- 2 бр. Картофи
- 1 глава Карфиол
- 2 бр. Домати
- 1 бр. Глава лук
- 5 скилидки Чесън
- 2 с.л. Олио
- 10-15 зрънца Кимион
- 1/2 ч.л. Куркума
- 2 с.л. Джинджифил
- 2 ч.л. Кориандър
- 1 ч.л. Кимион
- 1 ч.л. Гарам масала
Начин на приготвяне
- 1. Олиото се загрява и се запържва кимиона
- 2. Добавят се куркумата и лука, след което се запържва още 3-4 минути.
- 3. Чесънът, джинджифилът, нарязаните на дребно домати, кориандърът, кимионът на зърна и гарам масалата се добавят.
- 4. Накрая се слагат нарязаните на кубчета картофи и накъсаният карфиол.
- 5. Сместа се изсипва в намазнена тава със 150 мл вода на дъното й. Покрива се и се пече, докато картофите и карфиолът омекнат.
- 6. Преди да се сервира се поръсва с кориандър.