Екзотична рецепта за приготвяне на вкусна гозба с агнешко месо.
Съставки
- 2 щипки Сол
- 2 шепа Орехи
- 15 бр. Сушени смокини
- 1 пръчица Канела
- 1 бр. Кора от портокал
- 2 ч.л. Кимион
- 2 ч.л. Кориандър
- 2 ч.л. Джинджифил
- 2 глави Лук
- 3 с.л. Олио
- 800 г Агнешко месо
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Измитото месо се разрязва на 4 големи парчета и се поръсва със сол и черен пипер.
- 2. В загрято олио се запържва месото до кафява коричка от всички страни.
- 3. Месото заедно с 2 с.л. от мазнината, в която се е пържило, се прехвърля във форма за печене.
- 4. Всяка глава лук се разрязва на 4 дебели кръга. Слагат се около агнешкото и подправките се поръсват.
- 5. Добавят се портокаловите ленти, направени от портокаловата кора, и канелата.
- 6. Агнешкото се залива с ½ мл вода, похлупва се и се слага в загрятата на 140 градуса фурна. Пече се 2 часа.
- 7. Добавят се смокините и орехите и месото се оставя да се пече още 1 час.