Екзотична рецепта за приготвяне на вкусна гозба с агнешко месо.

Съставки

  • 2 щипки Сол
  • 2 шепа Орехи
  • 15 бр. Сушени смокини
  • 1 пръчица Канела
  • 1 бр. Кора от портокал
  • 2 ч.л. Кимион
  • 2 ч.л. Кориандър
  • 2 ч.л. Джинджифил
  • 2 глави Лук
  • 3 с.л. Олио
  • 800 г Агнешко месо
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Измитото месо се разрязва на 4 големи парчета и се поръсва със сол и черен пипер.
  • 2. В загрято олио се запържва месото до кафява коричка от всички страни.
  • 3. Месото заедно с 2 с.л. от мазнината, в която се е пържило, се прехвърля във форма за печене.
  • 4. Всяка глава лук се разрязва на 4 дебели кръга. Слагат се около агнешкото и подправките се поръсват.
  • 5. Добавят се портокаловите ленти, направени от портокаловата кора, и канелата.
  • 6. Агнешкото се залива с ½ мл вода, похлупва се и се слага в загрятата на 140 градуса фурна. Пече се 2 часа.
  • 7. Добавят се смокините и орехите и месото се оставя да се пече още 1 час.