Тази простичка рецепта ще ви гарантира вълшебно овкусени ястия и то само с един замах. Изключително подходящо за месо, риба и зеленчуци, домашното масло с билки ще се превърне в най-добрия ви приятел. Повярвайте ни. Ето и как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 пакетче масло

1 скилидка чесън

1 с.л. пресен див лук

1 с.л. пресен розмарин

1 с.л. прясна мащерка

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Оставете маслото на стайна температура докато се отпусне.

Междувременно измийте добре подправките и ги нарежете на ситно.

Чесънът обелете и накълцайте или пасирайте с помощта на блендер.

Смесете мекото масло с вече приготвените билки и овкусете на вкус със сол и пипер.

Съхранявайте в подходящ съд с капак или хартия за печене в хладилник за не повече от седмица. Маслото може да бъде съхранявано и във фризера за около месец. Добър апетит!