Тази простичка рецепта ще ви гарантира вълшебно овкусени ястия и то само с един замах. Изключително подходящо за месо, риба и зеленчуци, домашното масло с билки ще се превърне в най-добрия ви приятел. Повярвайте ни. Ето и как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 пакетче масло
1 скилидка чесън
1 с.л. пресен див лук
1 с.л. пресен розмарин
1 с.л. прясна мащерка
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Оставете маслото на стайна температура докато се отпусне.
Междувременно измийте добре подправките и ги нарежете на ситно.
Чесънът обелете и накълцайте или пасирайте с помощта на блендер.
Смесете мекото масло с вече приготвените билки и овкусете на вкус със сол и пипер.
Съхранявайте в подходящ съд с капак или хартия за печене в хладилник за не повече от седмица. Маслото може да бъде съхранявано и във фризера за около месец. Добър апетит!