След като в продължение на близо 10 години принцовете Уилям и Хари работиха заедно за фондацията „Royal Foundation“, сега начело на благотворителната организация остават Уилям и Кейт Мидълтън. Принц Хари и Меган Маркъл решиха да основат своя фондация, която да се подпомага различни благотворителни инициативи и кампании. Фондацията ще се нарича „Sussex Royal“, като названието е и името, с което може да бъде намерена тяхната страница в Инстаграм - @sussexroyal. По този начин кралското семейство демонстрират, че разбират колко са важни социалните медии за организирането на благотворителни кампании.

Пълното наименование на фондацията ще бъде „Sussex Royal The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex“ (Кралското семейство от Съсекс, Фондацията на херцога и херцогинята на Съсекс). Директор на новосъздадената фондация ще е Натали Кембъл, която досега работеше за „Royal Foundation“.

Снимка: Getty Images

Очаква се двете фондации да имат общи инициативи в бъдеще. Досегашната дейност на "Royal Foundation" беше свързана с кампании за психично здраве, опазване на околната среда, равни възможности и грижа за децата и младежите.