София, 25 юни 2015 г., Happy Dreams, официален вносител на продуктите за сън Technogel, представи най-новата гама възглавници с мемори пяна и термочувствителен гел, които балансират температурата по време на сън и създават триизмерна опора на главата, което води до подобряване на кръвообращението и регулиране на кръвното налягане.

Патентованата технология на италианския производител Technogel  следва максимално позицията на главата и врата, оказвайки минимален натиск и съпротивление върху спящия, гарантира добро кръвообращение и бързо разсейване на топлината на тялото. Последното е от ключово значение за съня, защото ако не успеем бързо да охладим тялото си, не можем да заспим.

Най-новото поколение възглавниците Technogel идват с дълбоки въздушни канали, които охлаждат спящия и отнемат излишната топлина от главата на човека. А патентованите прорези на гел-блокчетата разпределят тежестта на главата, без да изкривяват стойката и врата на човека.

„В горещите летни дни е важно да запазим качеството на съня си, за да може тялото и мозъкът ни да се възстановят пълноценно вечер, каза Дани Иванова, Търговски Директор в Happy Dreams. "Възглавниците Technogel осигуряват така необходимото охлаждане и опора на спящия, за да увеличим неговия комфорт, а с това и времето прекарано в дълбок сън. Именно през тази фаза от съня тялото ни регенерира тъкани, наблюдаваме растеж на костите и мускулите и засилване на имунната система", допълни тя.

Липсата на хигиена на съня и качествен (възстановителен) 8-часов сън вечер води до редица неразположения, включително засилване на мигренните пристъпи и отключване на хронично главоболие.

Неврологът д-р Диана Цолова от Центъра по главоболие в София споделя, че последните изследвания в областта доказват, че спазването на установените правила за добър сън превръща хроничната мигрена в епизодична при почти 100% от пациентите. "По време на сън организмът се възстановява от психическото и физическото натоварване през деня. Отделя се мощният антиоксидант мелатонин, който предпазва от рак. Това се дължи на оздравителния ефект на съня от една страна върху мозъка, а от друга - върху периферните нерви, артерии и мускули около главата, което ги прави по-устойчиви на дразнения през деня", казва експертът.

Последната гама възглавници Technogel включва >>

Technogel Deluxe - препоръчва се за тези, които предпочитат класическата форма на възглавницата. Deluxe предлага гъвкав профил, за да пасне на всяка форма на тялото и предпочитана позиция за сън.

Technogel Anatomic - Предназначена за тези, които спят повече на една страна или по гръб —или непрекъснато се въртят между двете позиции.

Technogel предлага и висок клас от своите продукти - Vive серия, която е с премиум количество гел. Тези възглавници осигуряват отлична опора и пълноценен мускулен релакс. Препоръчват се за хора с болки във врата, гърба и раменете.

Всички възглавници Technogel се продават с вътрешен и външен калъф и могат да бъдат намерени в търговската мрежа от магазини Happy Dreams и техните партньори. Цените на възглавниците стартират от 235 лв. и са с 3 години гаранция.

 

За Happy Dreams:
Happy Dreams e производител на  ортопедични матраци, подматрачни ламелни рамки, хотелски легла и аксесоари за съня. Официален вносител на световно признати марки като Tempur, Sealy, Technogel, White Boutique, Stearns & Foster, Swopper и др. Нашата мисия - да превърнем съня в пълноценна почивка и приятно изживяване, които дават настроение, тонус и сили за успешен ден и оптимистичен поглед към живота. Повече за нас и нашите продукти може да намерите ТУК.