Необходимости:

лепило за декупаж (или лепило C200, разредено с вода)
широка, плоска четка
ножица
салфетки
хартия с принтирани ноти, надписи или други елементи (може да замените с изрезки от списания)

И чифт стари обувки, които плачат за преобразяване...


Нанесете слой лепило върху почистените обувки. Ако са кожени, можете директно да залепвате принтираните и изрязани хартиени елементи. Ако обувките са текстилни, първо залепете слой бяла салфетка, тъй като текстилът попива и лепенето е доста трудно.

Подредете хартиените изрезки в конфигурация и ред, който ви допада. Редувайте ноти със силуети на музиканти, надписи с графични елементи. Съвсем спокойно може да направите и комбинация от салфетка и хартия.


Залепването на хартия върху хартия се нарича скраббукинг и е пироко разпространена техника за декорация. По този начин изцяло ще промените визията на обувките си. Ако те вече са ви омръзнали, това може и да промени мнението ви повече да не ги носите.

Върху хартията минете втори път с лепило, за да заздравите. Със салфетната техника, известна още като декупаж, може да променяте външния вид на мебели, предмети от бита - рамки за снимки, вази, и др.

Най-хубавото е, че можете да използвате салфетки в предпочитания от вас цвят и да отпечатате елементи по ваше собствено желание. Така визията на старите ви балеринки ще бъде освежена и ще станат абсолютно уникални.

Ако листчетата се залепват трудно, върху тях поставете един слой от салфетката и отново минете с лепило. Картинката ще се вижда като през прозрачно було.

След като лепилото изсъхне добре, вие вече ще имате нови обувки. А коя жена не обича това?