Тези дни актрисата Койна Русева фрапира обществото с изключително смел кадър от фотосесия. На него тя позира с младия си колега Петър Дочев, а той е чисто гол.

Снимка: Георги Андинов

 

Оказа се, че кадрите са по повод представянето на новата колекция на дизайнера Едис Пала.

Снимка: Георги Андинов

 

“За мен най-голямото вдъхновение като дизайнер е човекът, за когото творя. Още от малък във въображението си създавах образи на хора. Когато говорим за жената Edis Pala, тя за мен е силната, безкомпромисната лейди, която само с един поглед ще те “замрази”. Тя е провокативна, неконтролируема, агресивна и много секси. За мен Койна Русева притежава всичко това. Ако говорим за дизайнера и музата му, моята муза е Койна Русева. Ако трябва с три думи да я опиша, те ще са: интелект, провокация, сила”, обясни младият дизайнер.

Снимка: Георги Андинов

 

Името на колекцията е Drama. Фотограф на проекта е Георги Андинов, гримьор е Алина Манова, а фризьор е Кристиян Милев.

Снимка: Георги Андинов

 

Колекцията Drama черпи своето вдъхновение от 90-те години на миналия век. Експлозия от провокация, стилове, лукс, елегнатност и много Drama.

Снимка: Георги Андинов

 

“Киното, модата, фотографията, музиката и изкуството създадоха и възпитаха едно цяло поколение. Със своята работа те ни разказваха как трябва светът да изглежда и да се усеща. Главните вдъхновители на колекцията са Мадона и модният фотограф Helmut Newton. Колекцията е за силните жени и мъже и тяхната непрекъсната борба, за надмощие. Силен пол няма, има силни и слаби хора. Edis Pala твори за силните”, разказва още дизайнерът.

За Едис Пала

Снимка: Георги Андинов

 

Едис Пала е български моден дизайнер от балкански произход. Едва 20-годишен създава едноименния си моден бранд за мъже през 2016 г. Малко по-късно получава и награда за "Бг моден дебют" на наградите Best Brand Awards. В годината на дебюта си е номиниран и за "Дизайнер на годината". Получава статуетка и за модна икона на годината. През 2018 г. получава награда за “Млад Дизайнер на годината” oт Lifestyle Awards. 

На 26-години той завършва с отличие престижния университет NABA в Милано, Италия, със специалност Fashion Design. Работил е за различни модни марки като Hermes, Louis Vuitton, Francesca Liberatore, Vien, Dare Clan, L’oreal Paris.