Тя е млада, красива и я очакваше светло бъдеще в света на модата до момента, когато лекарите установиха, че има синдром на токсичния шок. В момента цял свят говори за Лорен Васер, защото историята й е разтърсваща. След употреба на дамски тампон, здравословното й състояние се влошава до такава степен, че едва не умира от разпространилата се в организма инфекция.

Става въпрос за истински случай...

Годината е 2012, когато Лорен активно гради своята кариера на модел, работейки усърдно и давайки най-доброто от себе си. Тя имаше дадености да стане топ модел – модните специалисти я смятаха за „новата” Лара Стоун.

Един ден, младата дама има усещане на отпадналост и вялост. Първоначално русокосата красавица си мисли, че е преуморена и че, може би, се е простудила. Същевременно започва и менструалният й цикъл.

Като всяка една съвременна жена, Лорен си купува кутия дамски тампони от най-близката аптека, но не кои и да е, а Kotex Natural Balance, които използва от 11 годишна възраст, когато за първи път майка й обяснява как да използва тези дамски принадлежности и как да се грижи за хигиената си през тези периоди.

Въпреки отмалялото й състояние, Лорен следва ежедневните си ангажименти, свързани с работата и личния й живот. Същата вечер, тя решава да отиде на рождения ден на близък неин приятел, без да подозира какво я очаква.

„Стараех се да се държа естествено, все едно ми няма нищо”, споделя Лорен. „На място всички, които ме видяха, ми казваха колко зле изглеждам”, допълва тя. След празничната нощ, Лорен е събудена от лая на домашния й любимец и силните тропания по вратата, през която се чували викове: „Полиция! Полиция!”

Майка й, която била постъпила в болница, се обадила за помощ, притеснена от това, че от известно време не е имала връзка с дъщеря си.

С всичките тези викове, Лорен едва успява да стане от леглото и да отвори вратата. След като уверила офицерите, че е „добре”, тя забелязва, че целият й апартамент е в кучешки урина и изпражнения. Тогава осъзнава, че сънят й е продължил повече от „нормалното”.

Преди отново да си легне, тя се обажда на майка си и споделя колко много е изморена. Състоянието на Лорен било критично. Тя не е знаела какво се случва и как е редно да постъпи в дадената ситуация, за това решава (първосигнално) да си почива интензивно.