Dior превърнаха площад в Севиля, Испания в най-стилното и бляскаво място за една вечер. 

Модният гигант представи колекцията си Dior Cruise 2023 с изключителен спектакъл. Дълги рокли шумоляха около елегантни дамски глезени, докато голи рамене леко раздвижваха нощния въздух. 

Снимка: Getty Images

Връзката между Dior и Андалусия е създадена още през 50-те години на миналия век.

Всички снимки разгледайте в галерията. 

Колекцията е представила превъзходството на андалуските занаяти и култура чрез творчеството на местни художници и занаятчии.

Емблемата на Dior Cruise 2023 е легендарната танцьорка на фламенко Кармен Амая. Тя е известна с прозвището  La Capitana. Като символ на колекция, тя е опит за връщане към реалността на фламенкото с изпълнението си, което не се подчинява на никакви канони.

Българската следа в това грандиозно ревю бе топмоделът Белослава Хинова. Тя носеше драматично черен тоалет с дълги ресни. 

Снимка: Getty Images

 

Белослава бе част от ревюто на Диор и на античния стадион в Атина, когато брандът представи круизната си колекция за 2022 г. Тогава стилът й бе ала Древна Елада. 

Белослава е втората българка за последните 10 години след Кремена Оташлийска, която участва и в ревю на емблематичния френски бранд "Шанел".

Първото й голямо ревю пък се оказа наистина голямо не само за нея, но и за всички нас, защото тя самата бе избрана лично от известния Карл Лагерфелд. Тогава Бел представи част от колекцията на Chanel на Седмицата на модата в Париж.

Изобилие от бродерии, което украсява роклите на почитаната Мадона Делла Макарена, също влезе като роля в хореографията в Севиля. 

Снимка: Getty Images

Моделите носят и послания, отправени от друга известна жена - херцогинята на Алба. Тя е легендарна личност, която язди коне с Джаки Кенеди.

Къси сака, панталони с висока талия, широкополи шапки, носена под ъгъл, а също така много червено, черно и мантили.

Всички снимки разгледайте в галерията.