Ботуши Луи Вюитон за 4400 лева, или малко под 2500 долара, които имитират женски крак с черни обувки на ток и бели чорапи, са най-новата придобивка, на която фешън инфлуенсърите се радват. Повечето от тях дори не знаят с какво да съчетаят интересната находка, но ги поръчват, за да ги покажат в социалните мрежи и да дадат отзиви за тях.

Изабел Алейн е фешън инфлуенсър, който има над 1,4 милиона последователи в ТикТок. Споделя, че нямала търпение да се сдобие с ботушите, които тя разопакова пред своите фенове.

"Бяха на модния подиум преди около година и знаех, че в момента, в който излязат, трябва да си ги взема", казва тя в клип, който е гледам няколко милиона пъти.

Поразителният дизайн на дизайнерските ботуши, които са част от колекцията есен-зима 2023 на Луи Вюитон, са препратка към "сюрреалистичното движение в изкуството".

Обувките от телешка кожа, които се предлагат и във вариант до глезена, се оказаха малко трудни за стилизиране за Алейн, която в клипчето ги съчетава с черна пола и подходящ топ.

"Това е толкова... странно… Почти е страховито“, заявява инфлуенсърката, докато се опитва да се възприеме с новите си ботуши.

"Мислех си, че искам да върна тези ботуши, но сега искам да ги запазя", споделя още Алейн.

А последователите й не са единодушни дали й отиват или трябва да ги върне. Едни й дават съвети с какво би могла да ги съчетае, а други ги смятат за наистина страховити.

Според сайта на модната къща ботушите са рисувани на ръка, за да се създаде "илюзията за бял чорап, обут в черна обувка“ върху еластичен материал от телешка кожа.

Е, бихте ли платили 4400 лева, за да носите ботуши, които изглеждат все едно сте с изкуствен крак?