Момичетата, които обичат стила, модата, аксесоарите и всичкo в тази по женски приятна посока, ще се зарадват на нашата нова рубрика "Стил накуп: В гардероба на...", в която ще представяме известни и красиви дами. Те няма да се свенят да ни пуснат зад паравана на своя официален имидж и ще ни покажат любимите неща от своите собствени гардероби - онези, които носят в ежедневието си, които са им скъпи по някакви лични причини и които ги карат да се чувстват добре винаги, когато ги носят. И тъй като изобщо не сме лишени от любопитство, няма да ги оставяме да минат само с това, ами ще им се наложи да ни разкажат и съвсем малко повече за себе си.

Радост Драганова. Снимка: bTVВсички помним, когато за пръв път видяхме усмихнатата и безкрайно лъчезарна водеща Радост Драганова. Тогава тя беше в предаването "Огледала", а ние бяхме впечатлени от присъствието й на екрана и от естественото й поведение. Макар и от това време да изтече доста вода,  Радост не е загубила нито грам от свежото си и приятно излъчване и с все същия ентусиазъм продължава да работи в телевизията - в женското предаване  "Модерно". Като популярно лице, което обича работата си, тя приема и други интересни предложения. Напоследък, например, можем да я видим и в "Нашите момичета - лица от екрана" по bTV. Това обаче далеч не е всичко - Радост не може да живее спокойно, ако не е наистина много заета и дори не й минава през ума да изостави работата си на главен юристконсулт в дирекция "Архитектура и градоустройство" на Столична община. Затова и няма много свободно време, но всичкото, с което разполага, отива в грижи за малката й дъщеричка, за която говори с много любов и дори с още повече усмивки.

Срещнахме се с Радост и тя с удоволствие ни разреши да разбъркаме красивите й любими рокли, дънки и обувки, а междувременно я поразпитахме за ежедневието й, за работата, за спорта, за начина й на хранене, както и за това как избира тоалетите на дъщеря си…. Ето и какво ни каза тя:

Как минава един твой ден?

Ставам в 8, закусваме с детето, водя го на градина, после на работа в общината, после в обедната почивка работя за "Модерно", после пак съм в oбщината. Когато приключа, взимам дъщеря ми - в 17:00, след това с нея се забавляваме, после спортувам. Накрая вечеряме и лягаме.

Пълна и стриктно разграфена програма. Как успяваш да се справиш?
По принцип съм бивша спортистка и съм свикнала всичко да ми е разпределено. Даже непрекъснато имам нужда да правя по няколко неща едновременно и да ми е запълнена програмата, иначе не се чувствам пълноценна.

С такава програма вероятно ти се налага да влизаш в най-различни роли само в рамките на един ден, как решаваш какво да облечеш сутрин?
Избирам дрехите си най-вече по цвят. Гледам да е нещо, което да ми е приятно да нося. Почти никога не обличам черно например, за сметка на това почти винаги съм в ярки цветове, които ми повдигат настроението.

Виждам, че сред нещата, които си подбрала за нас (на снимките горе) има доста розово…
Да, харесвам цикламено, розово, на всичкото отгоре сега са много актуални и такива ярки, неонови цветове в странни комбинации - например цикламено с тюркоазено, със зелено, с жълто, въобще - лудница от цветове. Готино е.

Обувките са нейна страст.
Има няколко чифта обувки…
Да, както повечето жени, така и аз много залитам по обувки. Интересно е, че винаги ги избирам да са или на много висок ток, или абсолютно равни и в зависимост от задачите през деня решавам точно кои да обуя. Между другото, аз и през деня си ходя на много високи токове.

Не се ли изморяваш?
Свикнала съм, от 10-15 години съм все така. Даже честно да ти кажа, нямам обувка, която да е на 5 или 6 см. Всичките са на 10 или дори на повече см. Според мен кракът изглежда най-добре именно на висок ток. Това променя категорично визията на всяка жена. Но например, ако имам много задачи или въпросната сутрин е от онези, в които на дъщеря ми много й се спи и тя ме помоли да си сложа ниски обувки, за да мога да я гушна и да я занеса до колата... правя го (усмихва се).

Правиш ли комбинации, когато избираш тоалетите на дъщеря ти… например обичаш ли да сте облечени двете в тон?
Да, много обичам да се обличаме така, че да изглеждаме еднакви. Да си личи, че сме майка и дъщеря. Не че, когато ни видят заедно биха се усъмнили (смее се), но да е ясно, че сред многото деца, това е моето. Често я обличам по аналогичен начин, обаче тя в момента е на 4г. и от няколко дни съм й казала, че оттук нататък тя сама ще си избира дрехите и сама ще си прави комбинации. Казала съм й да се облича с нещата, които я карат да се чувства добре и по този начин, когато сама взима решения за себе си как да се облича, какво да прави, как да постъпва, чрез малки свободи, малко по малко ще я науча да взима сама важните решения за живота си по принцип.

Обичаш ли да ходиш по магазините?
Не. Малко като мъжете съм в това отношение - те събират, събират, нужди, нужди, нужди и накрая всичко купуват на един път. Аз си пазарувам пролет и есен, както се прави за учениците (смее се). Но да си взимам някакви неща едно по едно, не. Нямам време.

Как си почиваш?                               

Най-хубаво ми е, когато съм с близки хора. Фитнесът също много ми помага в тази посока. Четох наскоро някъде, че фитнесът бил обществено приет за нормална форма на освобождаване на агресията. Освобождава също и стреса.

Аз пък си мислех, че кикбоксът, да речем, служи за тази работа…
Еми, всеки, както предпочита. Ама, той кикбоксът е много динамичен, а пък аз съм малко мързелива (смее се).

Обеците са любимият й аксесоар. Снимка: Диана Георгиева, LadyZone.bg
Има ли нещо, без което не излизаш?
Ако говорим за бижута, огърлици не обичам много, но за сметка на това обеците са ми страст. Другото нещо, което много-много обичам, са шаловете, които винаги са купувани на някакви почивки, пътувания… Всичките са все ярки и цветни. Имам един, който сега не донесох, но ми е любим. Той е с всякакви животни от джунглата. Имам друг, който проследява историята на въздухоплаването и е с всякакви летатални машини. Имам един с панди дори. Купувам си все такива, които да са много интересни.

Шалове и обувки. Какво по-хубаво от това? Снимка: Диана Георгиева, LadyZone.bg
Тренирала си синхронно плуване, дори имаш медали… липсва ли ти, сега плуваш ли?
Когато водата е топла, обичам да плувам.  Ако ме питаш дали ходя така, да се плацикам, да - ужасно много обичам водата и когато морето или басейнът са топли, не можеш да ме изкараш на сушата. Сега ходим всяка седмица с дъщеря ми, защото в момента се учи да плува. Но си обичам фитнеса. Иначе преди, когато тренирах, много тренирах. Всеки ден, без изключение. Даже, когато се разболеех, не ме притесняваше това, че ще ме боли и че ще съм болна, а че ще си изпусна тренировката. Много надъхана бях (усмихва се).

Всъщност как от спортистка изведнъж попадна в телевизията?

Явих се в самото начало на кастинг за ко-водещ на едно предаване. Тогава имаше само една единствена телевизия. Предаването щеше да е с Георги Мамалев, но май изобщо не тръгна. А и да е тръгнало, е било за кратко. Тогава отидох на кастинг, обаче не ми хареса и си тръгнах възмутена. След това те ме извикаха за друго предаване. Харесали са ме на въпросния кастинг, сигурно съм ги грабнала и с възмущението си (смее се).

Какво толкова те възмути?

Ми, караха ме да правя някакви глупави неща от сорта "Застани в средата", "Отиди в ъгъла", "Сега наведи се и вземи микрофона от земята", "Сега върни се в средата с микрофона", "Сега кажи на кого искаш да приличаш…" И аз им казах: "Абе, такива глупости ме карате да правя, според мен един водещ не прави такива неща, хайде чао!" и си тръгнах (смее се).

На колко години беше тогава?

На 18-19 сигурно.  Вероятно са имали такъв вътрешен канал, по който са гледали кастинга и някакви други хора. Те сигурно супер много са се забавлявали, защото са разигравали всички - стани, падни, лицеви опори и някакви такива глупости. Ама то, как да е - със зайци като нас? (смее се) Но пък аз, освен че им казах, че ме карат да правя глупости, също излязох и направих бунт отвън. Казах на всички момичета, които не бяха минали, че вътре са някакви идиоти, които карат хората да правят идиотски неща и това е ненормално! (смее се)

Какво ти дава работата в женско телевизионно предаване?

Харесва ми. Като цяло мисля, че мъжете са по-прагматични в положителния смисъл на думата. Ние сме по-емоционални, по-често сме склонни да взимаме решения, не защото е правилно, а защото така го чувстваме и защото така сме решили в момента, което в много случаи е глупаво. В този смисъл често се възхищавам на мъжете, че могат да отделят емоцията от разума, от прагматизма и често се старая и аз да функционирам по този начин. Но пък толкова много неща имам да свърша на ден, толкова много работя и то и работа, която не е никак женска, особено в общината. В този смисъл - работата в "Модерно" ми е някакъв оазис, отдих.

Как гледат на теб колегите ти в общината?
Никак не гледат. Аз първо работех в общината и след това започнах с телевизията. То мина толкова време вече - от 10 години се занимавам с това, те толкова са свикнали, че изобщо никакво впечатление не им прави. Като два паралелни свята е. Вярваш ли, че никога дума не се обелва по въпроса? Сега, ако се случи някой да ме попита например коя пола от кой магазин е, разбира се, ще кажа. Но рядко се случва.

Напоследък стана много модерно хората да предпочитат био храни, органични продукти, ти какво мислиш по този въпрос?
Ако трябва да съм много честна - спазвам частично тези тенденции. Никога не съм била по крайностите и никога не съм живяла откровено нездравословно - не пия алкохол, никога не съм пушила и не съм правила особено вредни за себе си неща. Много обичам сурова храна, също и суши - но то кой ли не вече обича последното? Така че, ако това значи да си еко, сигурно съм… Обаче така, както ям често суши, така много си хапвам и индийско, което е точно на обратната страна на медала.

Има ли още нещо, което искаш да ти се случи?

Ами, не. Много си харесвам работата, а даже, че правя точно това предаване, а не примерно някое за политика, би ми било скучно.

Вълнуваш ли се от политика по принцип?

Да, интересувам се от всичко, което се случва в България и не само в България. Даже и дъщеря ми е информирана. Изключително е притеснена от положението в Либия (смее се). Много е смешно, защото все забравя първото име на Кадафи. Често ме пита "Мамо, какво означава Кадафи?" И аз й казвам: "Маме, нали съм ти казвала, че това е либийският ръководител, който сега води война със своите граждани" (смее се) На другия ден обаче, отново ми задава същия въпрос...

Какви планове правиш в момента?
Най-вече те са свързани с това какво ново ще правим наесен с предаването. Смятаме то да е свързано повече със зрителите и да направим така, че те да станат още по-активна част от него, да бъдат привлечени техни идеи, които да покажат в ефир.