Предстоящото издание на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на пет дни между 20-24 март в зала EFE на Hotel Marinela.

Трикратната носителка на "Златна игла" Евгения Живкова ще открие първата вечер като специален гост на събитието. В предстоящия сезон на седмицата на модата в София световни байери ще се насладят на българските дизайнери в откриващата вечер на събитието.

За първи път в рамките на седмицата на модата в София ще има две вечери – 21 и 22 март, посветени на световни марки и брандове с представителства в България. Четвъртата вечер на 23 март е Haute Couture – вечерта, в която ще се представи висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.

На финала на събитието – 24 март ще се проведе гала вечер ще с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки. Тогава ще участват и DSQUARED2 за първи път в навечерието на откриването на представителството на марката.

По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week тази година всички гости ще се насладят на първата модна улица Sofia Fashion Street, която ще бъде разположена пред самата зала. Sofia Fashion Street очаква модните фенове от 11 до 17 ч. с вход свободен, а бъдещите абитуренти ще могат да изберат своите тоалети директно от сцената или шоурума на модната улица. Официални лица за изданието пролет-лято 2017 – топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов.

Снимка: SFW SS 2017

Екатерина Краснова е модел, ТВ и радио водещ. Занимава се още с журналистика, собственик е на студио за видео продукция. Изявява се и като сценарист и филмов продуцент. Екатерина е един от най-добрите модели на Казахстан в момента. Тя е дефилирала на подиумите в Киргистан, Казахстан, Русия, ОАЕ, Франция, Германия и България.

Снимка: SFW SS 2017

Ивел Йорданов е български модел, спортист и ентъртейнър в столичния нощен клуб „Мегами“. Той е роден във Велико Търново и в момента живее в София, където завършва образованието си в сферата на икономиката. Ивел Йорданов участва във всички издания на Sofia Fashion Week. През 2015-а получава титлата „Мистър София“, което му отваря много врати към модната сфера. В началото на 2016-а печели приз „Най-красиво тяло“ в Турция, а в края на същата година печели титла „Най-добър фотомодел“ в Португалия.