Наскоро американски бранд за бижута пусна в продажба огърлици "тревожност", "депресия" и "биполярно разстройство". С тях базираният в Лос Анджелис бранд "ban.do" заявява, че целта е да не се повдига дискусия около психичното здраве, а да се заличи стигмата.

Реакциите в социалните мрежи са противоречиви, разбира се. Но намерението на бранда е да се изправи срещу табутата около един толкова важен въпрос, каквото е психичното здраве.

Основателят на бранда Джен Гоч лично се е борил с биполярното разстройство през живота си и казва, че дизайнът на бижутата има за цел да "насърчи диалога и да повиши осведомеността, разбирането и съпричастността" към хората с психични разстройства.

Брандът разкрива, че процент от продажбите на бижутата ще отиде в подкрепа на организация с нестопанска цел "Bring Change to Mind", която има за цел да сложи край на стигмата и дискриминацията, свързани с психичните заболявания. 

Дали Ким Кардашиян ще подари бижу за рожденият ден на Кание Уест, който наскоро открехна за своя биполярен статус с обложката на албума "Ye"? Ще разберем на 8 юни.

Снимка: Kanie West - Ye

Темата наистина е деликатна, затова какво мислите - бихте ли носили колие "депресия" върху шията си?