В планинарството тези чанти не са аксесоар, а са есенциална част от екипировката. Тези от нас, които са имали нещастието да правят планински преход, особено по-дълъг от ден, с неудобна раница, са изпитвали негативите от неподходящия си избор - разранени до кръв рамене, болки в кръста, схващане.

Друго, което е важно (и ако сте го разбрали, то най-вероятно е било по лошия начин) е обема на раницата - лошо е да тъпчете такава с малка вместимост с много неща, но също толкова лошо е да носите и прекалено голяма, когато нямате нужда от такава.  

Днес ви представяме топ 10 на най-добрите планински раници, които са не само удобни и съобразени със спецификите на тялото и на планинските преходи, но и достатъчно красиви, стилни и цветни, че да се превърнат във ваш аксесоар. Вижте ги.

Adidas
Снимка: Press office

Тази раница е подходяща за еднодневни преходи или за бързи разходки из Витоша през уикендите. Достатъчна е да побере голяма бутилка вода, нещо за хапване и връхна дреха. Двата нюанса на червено са и чудесен акцент за визията ви. Раницата е от Decathlon и се предлага в различни цветове.