Да изглежда млада и свежа е желание, на което всяка жена държи. Така се чувства добре, усмихва се повече и има самочувствие. Един от най-лесните начини да изглеждаме по-жизнерадостни е като използваме подходящи цветове на дрехите. Как да подберем и съчетаем цветовете е наука, която има своите тънкости. Индивидуалнит подход, съобразен с възраст, осанка, цвят на кожата и косата също е важен. Но изборът на определени цветове е универсално решение, от което може да се възползва всеки.

Синьо 

Цветът на небето винаги създава усещане за лекота и поражда желание за мечтаене. Небесносиният отенък създава младежки и романтичен облик.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Зелено

Зеленото създава асоциация за идващото ново. Това е цветът на пролетта, когато храсти и дървета се разлистват, стеблата се показват от земята, цветята разъфтяват. Затова този цвят създава усещане за свежест и лекота. 

Корал

Много хора се притесняват от този цвят, защото им се струва твърде ексцентричен. Но това е само първо впечатление. Цветът е красив и трябва да му се даде шанс да бъде използван по-често в гардероа. Кораловият цвят придава чувственост и е много подходящ за жени след 35 години.