Докато мъжете бяха заложили на класически костюми в черно и тъмносиньо, а дамите на елегантни тоалети в неутрални цветове по време на последната вечер на националната конвенция на Републиканската партия, първата дама на САЩ не остана незабелязана. Мелания Тръмп мълниеносно обърна всички погледи към себе си, появявайки се в неоновозелена рокля, макар че звездата на вечерта трябваше да е съпругът й Доналд Тръмп, който изнесе реч по време на събитието.

Снимка: Getty Images

Мелания беше заложила на любима марка – Valentino. Моделът е от пролетно-лятната колекция на бранда и е решена в така актуалното от няколко сезона плисе, цената е 2700 долара. Дължината е почти до глезена, а силуетът очертава перфектно талията на първата дама. Тоалетът беше съчетан с тънък колан в цвят фуксия, който допълнително придава елегантност, а визията й бе допълнена от обувки на висок ток също в цвят фуксия.

Коментарите в социалните мрежи относно избора й на рокля не закъсняха. Повечето потребители отбелязаха, че цветът е подходящ за дигитална обработка с програмата фотошоп, защото се доближава максимално до цвета, който се използва за фон по време на заснемане на сцени със специални ефекти в киното – т.нар. „зелен екран“.

Снимка: Getty Images

„Мелания Тръмп не можеше да избере коя рокля да облече, затова заложи на зеленото, за да може Туитър да избере вместо нея“, написа потребител в Туитър, докато друг добавя „Защо Мелания носи зелено? Това прилича на показа за неприятности!“