Вече писахме за наградите Златна игла 2017, които бяха връчени миналата седмица.

Тук публикуваме снимки от ревю-спектакъла, с който церемонията бе открита. Началото бе поставено от „Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода. Тя показа избрани модели от най-новата си колекция Emotion 2018, която представи на Седмицата на висшата мода в Рим – „Алта Рома”. В колекцията София Борисова е заложила на прозрачните, скъпи фини материи, висок клас флорални дантели, украсени с естествени пера и декорации от кристали. Впечатляващи са дълбоките деколтета, голите рамене, ефектните гърбове и сексапилните цепки на вечерните рокли. Както винаги при тоалетите на София Борисова доминират естествените материи – шифон, коприна, тафта, финият копринен тюл с бродерии, 3D дантелите. Цветовете са актуалните – червено, тревисто зелено, теменужено синьо, пудра, аква, бордо, модерната за сезона комбинация синьо и жълто, както и класиката – бяло и черно.

Модна къща „РоРа“ с дизайнер Росица Рангелова представи мода за съвременната търсеща жена – категорична със своята визия и изискано ненатрапчив силует. Контрапункт на монохромните черно и бяло се явяват ярките жълт и зелен цвят, а разнообразието от тъкани е съчетано в пълна еклектика. Дантелата неизменно присъства, но този път е фина и феерична. Комбинациите от материи имат за цел оптическа илюзия, чрез линии и пропорции на симетричен баланс. Резултатът е многопластови облекла, с възможност за много комбинации на отделните елементи от сетовете.

Българската марка очила KWIAT показа слънчеви очила от колекция KWIAT Exclusive 2017. Всички модели са с модерното огледално покритие в розово-златно. Актуални за 2017-та са също бонбонените цветове и цвят тип „хавана“.

Mодна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов представиха избрани модели от колекцията си за 2017 година. Марката е специализирана в създаването на облекла за официални и празнични поводи, влагайки в творенията си иновативни похвати и комбинации. Моделите са изработени от ефирни материи, дантели и 3D елементи, бляскави и с оригинално съчетаване на цветовете.

Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова показа официални рокли от последната си колекция пролет-лято 2017. Моделите излъчват нежност и блясък, а силуетите в линия русалка и дълбоките V-образни деколтета подчертават изящното женско тяло. Акцентите са нежно поставени върху деколтетата, раменете и гърба. Нежни дантели върху “скин-нет”– тюл, ефирни 3D цветя, ръчно пришити кристали, мъниста и пайети. Материите са коприна, жоржет, тюл и не на последно място дантелата, със своя разкош и женственост. Цветните мотиви са приоритет в колекцията, a постигнатият ефект създава илюзия за рисунка върху тялото.

Дизайнерът Христо Чучев представи модели от новата си официална колекция с акцент – цветята. Дизайнерът залага и на ефектните контрасти при цветовете – черно, синьо, зелено и жълто. Материите са дантели, органза и тюлове. С майсторството на художник, със страст и отдаденост, Христо Чучев създава всяка рокля, вдъхновен от красотата на жената.

Специален гост на събитието беше носителят на Златна игла 2016 за Дизайнер на годината – Светослав Колчагов за Kolchagov Barba, който пристигна специално за събитието веднага след ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон. Той закри ревю-спектакъла преди награждаването с избрани модели от колекция есен/зима 2017/2018 на Kolchagov Barba. Моделите са вдъхновени от скъпоценния и деликатен черен кубински Корал. Той е един от най-редките корали и неговата необичайна комбинация от здравина и в същото време деликатност е музата на тази колекция. Чрез използването на деликатни дантели, пищни бродерии и лъскави материи колекцията на Kolchagov Barba отдава почит на множеството качества на черния Корал – едновременно силен, но крехък, уникален и рядък.

В ревю-спектакъла на „Златна игла 2017” участва певицата и актриса Марина Кискинова. Красавицата беше облечена в стилен тоалет по неин дизайн. Водеща на гала-вечерта беше ослепителната Гери Дончева, облечена в тоалет на дизайнера Христо Чучев.

Снимки:
1 – 4 Модели на „Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова.
5 – 8 Модели на модна къща „РоРа“ с дизайнер Росица Рангелова.
9 – 12 Модели слънчеви очила на KWIAT.
13 – 16 Модели на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов.
17 – 20 Модели на „Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова.
21 – 24 Модели на дизайнера Христо Чучев.
25. Христо Чучев и водещата Гери Дончева, облечена в рокля по негов дизайн.
26 – 29 Модели на Светослав Колчагов за Kolchagov Barba.
Фото: Антон Марков/От игла до конец
30. Певицата и актриса Марина Кискинова
Фото: Хаилайф/От игла до конец