Вече писахме за наградите Златна игла 2017, които бяха връчени миналата седмица.

Тук публикуваме снимки от ревю-спектакъла, с който церемонията бе открита. Началото бе поставено от „Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода. Тя показа избрани модели от най-новата си колекция Emotion 2018, която представи на Седмицата на висшата мода в Рим – „Алта Рома”. В колекцията София Борисова е заложила на прозрачните, скъпи фини материи, висок клас флорални дантели, украсени с естествени пера и декорации от кристали. Впечатляващи са дълбоките деколтета, голите рамене, ефектните гърбове и сексапилните цепки на вечерните рокли. Както винаги при тоалетите на София Борисова доминират естествените материи – шифон, коприна, тафта, финият копринен тюл с бродерии, 3D дантелите. Цветовете са актуалните – червено, тревисто зелено, теменужено синьо, пудра, аква, бордо, модерната за сезона комбинация синьо и жълто, както и класиката – бяло и черно.

Модна къща „РоРа“ с дизайнер Росица Рангелова представи мода за съвременната търсеща жена – категорична със своята визия и изискано ненатрапчив силует. Контрапункт на монохромните черно и бяло се явяват ярките жълт и зелен цвят, а разнообразието от тъкани е съчетано в пълна еклектика. Дантелата неизменно присъства, но този път е фина и феерична. Комбинациите от материи имат за цел оптическа илюзия, чрез линии и пропорции на симетричен баланс. Резултатът е многопластови облекла, с възможност за много комбинации на отделните елементи от сетовете.

Българската марка очила KWIAT показа слънчеви очила от колекция KWIAT Exclusive 2017. Всички модели са с модерното огледално покритие в розово-златно. Актуални за 2017-та са също бонбонените цветове и цвят тип „хавана“.

Mодна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов представиха избрани модели от колекцията си за 2017 година. Марката е специализирана в създаването на облекла за официални и празнични поводи, влагайки в творенията си иновативни похвати и комбинации. Моделите са изработени от ефирни материи, дантели и 3D елементи, бляскави и с оригинално съчетаване на цветовете.