Градският празник "София диша 2015" тази неделя (30-ти август) продължава на ул. "Оборище" с музика и танци от 16 ч. до 22 ч. Локацията е между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Сан Стефано". Ще можете да чуете талантливи млади музиканти с индивидуални стилове и похвати. Включените професионалисти са работещи млади музиканти.

От 16 часа на Константин Кучев, певец и композитор, с се включи с интерактивен музикален пърформанс. Той задава основната мелодия и тема на песента, а след това оставя публиката да развихри въображението си и да обогати музикалната картина. Резултатът е сюрреалистично пътешествие за малки и големи.

Clavexperience от 17 часа - Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) и Димитър Горчаков (клавири). Заедно преминават през стилове като Dub, Reggae, IDM, Drum and bass, Dubstep, Jazz. Димитър използва различни електронни пиана, за да направи нов мост между старата (джаз и класика) инструментална школа и съвременната електронна музика. Павел е вокалист, който използва гласа си като музикален инструмент, което му дава свободата да импровизира в различни жанрове.

The Bedlam Club от 18 часа - инструментална банда, базирана в София, като състава й е повече от интернационален: Франция, Шотландия, България и Русия. Квартетът, състоящ от клавишни, клавишни, контрабас, барабани и перкусия определя звученето си като cinematic electro punk jazz.

The Science от 20 часа - колаборация между електронния музикант Мартин Ставрев (Soulslept) и титачния вокал на Нино Гомес (Brujeria). Музиката им е иновативна, в нея могат да бъдат усетени влияния от стиловете дъбстеп, трип хоп, IDM.

София диша 2015, а днес темата е "Музика и танц".