Няколко бижутерски фирми създадоха лимитирани колекции по повод коронацията на крал Чарлз на 6 май.

Една от тях е Annoushka, предпочитана от Кейт Мидълтън и от звезди като Риана. Британският бранд направи малко копие на короната от 17-ти век, с която Чарлз ще бъде коронован.

Бижуто е изработено от 18-каратово жълто и бяло злато, аметист, изумруди, сапфири, рубини и диаманти. Всяка една от произведените 100 бройки е номерирана и подпечатана с официалния знак на коронацията. Върху изящното бижу е изписана и датата на историческото събитие.

Alex Monroe създаде гривна с пет елемента: кралска каляска, роза, корона, пчела и халба бира.

„Преди няколко години от двореца ме помолиха да направя колекция от бижута. Помолих за пълен достъп до сградите и градините, за да събера впечатления, необходими ми за творческия процес. Това бяха няколко вдъхновяващи седмици“ – споделя бижутерът, на когото принцесата на Уелс също е клиент.

Kiki McDonough отбелязва тържествения повод с 18-каратови обеци от бяло злато и огърлица. Дизайнът на огърлицата е с препратка към бижутата от 18-ти век. Не можем да не отбележим, че Кейт Мидълтън притежава бижута и на тази фирма.

Другият бранд, който се е вдъхновил от коронацията, е LK Bennett. Перлените обеци The Royal Crystal са доста помпозни и определено няма да можете да ги носите всеки ден.