Използването на животински кожи в модата е гореща тема напоследък, като редица големи модни брандове ("Gucci", "Tom Ford", "Versace") решиха да спрат използването на кожи.

Сега Джон Галиано, творчески директор на парижката модна къща "Maison Margiela", стана поредният дизайнер, който също се отказва от използването на кожи в колекциите си. 

В интервю за френското списание "Elle" дизайнерът обяснява как случайна среща със старши вицепрезидентът на организацията PETA (Хора за етично третиране на животните) го накарала да промени възгледите си. 

Снимка: Getty Images

"Днес не искаме продукт, а искаме етика; компания, която защитава ценностите, които адмирираме", изразява  новата си позиция дизайнерът, който широко използваше кожа в "Christian Dior".

Подобно на Том Форд, просветлението за Джон Галиано да спре с употребата на кожи довела до това да стане вегетарианец и да спре да консумира месо. 

"Животът ми е по-балансиран. Напрежението в модната индустрия е същото, но сега знам как да се отдръпна встрани и да медитирам, и животът ми от черен стана бял", споделя Галиано.