Елизабет Втора управлява от повече от 67 години, но случаите, в които сме я виждали да носи панталони се броят на пръсти. Всички знаем добре, че тя харесва костюми със сако и пола или рокли, които са в ярки цветове и са съчетани с красиви шапки и шалове отново в свежи нюанси. Това е така, защото на дамите от кралското семейство не им е разрешено да ги носят или защото кралицата се чувства по-добре в рокли и поли?

Снимка: Reuters

Със сигурност за носенето на панталони от дамите в британската кралска фамилия няма никаква забрана. Протоколът и традицията обаче препоръчват дамите, които са на официални събития и изпълняват кралските си задължения да са облечени с рокля или пола.

Редките случаи, в които Елизабет Втора е виждана да носи панталони са когато тя е на почивка или язди кон. Последният път, в който тя е фотографирана с подобна дреха е през 2010 година, когато слиза от кораб след круиз с кралското семейство. Тогава кралицата носи черни панталони и лилаво карирано сако.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Двете снахи на Елизабет също попадат под модния прицел – докато Кейт рядко е виждана да носи панталони и то по-скоро в неформална обстановка, Меган е тази, която се опитва да счупи оковите на закостенелия кралски протокол, като сме я виждали на официални събития именно с крачоли, а не с рокля.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos