Не всичко, което звездите носят и обличат става за масова употреба и копиране едно към едно. Напълно се съгласяваме с твърдението, когато става дума за актрисата от „Игра на тронове“ Софи Търнър и любовта й към джапанките в комбинация с хавлиен чорап. Трябва да уточним, че става дума за мода непредназначена за червения килим, а ежедневна и непринудена.

Сара Джесика Паркър обаче е друга вода – от онези жени, на които дори и чувал да им нахлузиш на главата, ще си личи класата и стилът. В каквито й нови роли да се превъплъщава в киното, всички ще я помним като ексцентричната и винаги в крак с модата Кари Брадшоу от „Сексът и градът“. Това може би е и причината да сме благосклонни към последната й хрумка в гардероба – чорапи и обувки на висок ток. А и феновете й одобряват с две ръце.

54-годишната американска актриса беше в Мелбърн, Австралия, където промотира своя собствен бранд обувки – SJP. Подозираме, че чорапите са ключов аксесоар, който да привлече вниманието именно върху токчетата, които носи. Те са от нейната собствена марка и струват 620 долара. Лилавите чорапи са просто бляскаво допълнение, както и роклята на флорални мотиви.

Снимка: Getty/Instagram

Още една визия с чорап и обувки на висок ток откриваме в профила й в Инстаграм.

Вие какво ще кажете – йеее или не на чорап с токче?

А ето и още доказателства, че това не е съвсем нов тренд, а такъв, който се повтаря през определени периоди в модата.

Зендая.
Снимка: Getty/Instagram

10 септември 2019 г. - Седмица на модата в Ню Йорк.
Снимка: Getty/Instagram

Седмица на модата в Париж - 2015 г.
Снимка: Getty/Instagram