Нейно височество Шейха Моза бинт Насър Ал Миснед несъмнено е икона на стил и винаги изглежда безупречно в своите кралски ансамбли.

Тя е съпруга на бившия емир на Катар Тамим бин Халифа бин Хамад ал-Тани. В началото Шейха е една от трите съпруги на шейха, но бързо успява да си извоюва ролята на основна съпруга, да застане редом до него, да го съветва по държавни въпроси и да се превърне в жена с главна роля в обществеността в една ислямска държава.

Снимка: Getty Images

В ролята си на публична фигура и като председател на Катарската фондация, Шейха Моза редовно посещава официални събития, всички от които изискват превъзходен гардероб - нещо, в което нейно Височество е експерт.

Синоним на елегантност, тя безспорно е глобална модна икона със своя царствен гардероб, за който работят международни и регионални модни дизайнери.

Снимка: Getty Images

Тя е председател на Катарската фондация за образование, наука и развитие на общността (QF), частна организация с нестопанска цел, основана през 1995 г. Нейният водещ проект, Education City, е център на академични постижения, в който се помещават клонове на реномирани международни университети и институции. QF също така участва в множество научни изследвания и проекти за икономическо и социално развитие.

Нейната цел винаги е била да превърне Катар в прогресивна държава. Tтя обръща особено внимание на правата на децата и жените. 

Снимка: Getty ImagesТе имат право да гласуват и да управляват автомобил, а изискванията за облеклото не са толкова строги, колкото в съседните държави. Сънародниците на шейхата дори казват, че тя е "най-доброто нещо, което някога се е случвало на Катар".

Шейха Моза работи с ООН в подкрепа на глобалното образование и други ключови области на развитие за маргинализирани деца и младежи.

От 2003 г. тя заема ролята на специален пратеник на ЮНЕСКО за основно и висше образование.