След ефектната си поява на Откритото първенство на Франция, където Серина Уилямс замени типичното спортно облекло с черен прилепнал гащеризон, Френската тенис федерация излезе с изявление, че подобно облекло е недопустимо на корта и в бъдеще подобни модни прояви няма да бъдат толерирани.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тенис звездата коментира в своя защита, че костюмът е направен специално за нея и не е модна прищявка, а й помага за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на появата на съсиреци. В изявлението си Серина добави, че костюмът също й помогнал да се върне на корта след сериозни проблеми със здравето, както и да се чувства уверена.

„Чувствам, че този костюм олицетворява всички жени, които са преминали през много психически и физически проблеми, помагайки им да се върнат, да са уверени и да вярват в себе си.“

Само преди дни, в първия ден от Откритото първенство на САЩ, Серина направи още една нетрадиционна поява на корта. Спортното й облекло беше съставено от гащеризон с едно рамо, който надолу елегантно преминаваше в пола туту, мрежести чорапи и бели маратонки, на които беше изписано името й. Разбира се, всичко е правено специално за тенис звездата от криейтив директора на Louis Vuitton Върджил Абло в партньорство със световния гигант Nike.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В своя Инстаграм профил Абло публикува снимка на Серина от мача й с Магда Линет от Полша, който американката спечели, с думите „Готов съм да създавам рокли за нея до края на живота си.“

В галерията ни може да разгледате още снимки на Серина Уилямс от участието й в отворените първенства на Франция и САЩ.