В четвъртък ще има слънчеви часове, но облаци също няма да липсват. Температурите ще запазят стойностите си от предишните дни. Вижте къде и колко ще е топло на 21 март на dalivali.bg.

След като вече посрещнахме астрономическата пролет, можем спокойно да извадим флоралните рокли от гардероба. За предпоследния ден от работната седмица избрахме именно такава с миди дължина. Съчетахме я с любимото кожено яке и боти.

За да бъдем неотразими, добавихме слънчеви очила, кокетна дамска чанта, часовник и любимото съчетание от гримове.

И тък като вече много ни мирише на пролет, предлагаме ви няколко трика, с които да накарате пролетните цветя да цъфнат по-бързо.

Ако сте се грижили добре за тях през времето, в което не са цъфтели и искате да ги стимулирате бързо да произведат уханен и красив цвят – ето няколко идеи.

Луковиците на пролетните цветя много наподобяват луковицата на лука. Ако оставите кромид лук, който не е покълнал и няма корени за седмица в чаша с вода, то резултатите скоро ще бъдат на лице. Същото се отнася и за пролетните красоти.

Единият вариант е директно да ги поставите във вази, чаши, буркани и други прозрачни съдове, за да може да следите тяхното развитие. Не забравяйте обаче, че водата не трябва да покрива цялата луковица. Отгоре тя трябва да остане суха. Това, което трябва да се потопи във вода са корените и съвсем малко от луковицата.

За да не прецъфтят прекалено бързо само с вода, ви предлагаме и още една идея за реализация. Във вазата или съда разположете камъчета, които се продават в цветарските магазини и върху тях разположете луковиците. Ако съдът е по-широк може да наредите няколко от тях, без да се притеснявате, защото те няма да пораснат, а само ще пуснат корени.

Ето и още съвети за пролетните цветя: