Предимно облачно време можем да очакваме в първия ден от уикенда. Възможни са и кратки валежи. Вижте къде е възможно да превали на dalivali.bg.

Спортен екип и елек е изборът ни за аутфит в събота - облекло, което е подходящо както за спорт, така за градски разходки или такива в планината.

Ако сте решили да следите жизнените си показатели и колко крачки правите на ден, то фитнес гривната е задължителна, както и удобните сникърси и бутилката за вода.

Колко вода трябва да пием на ден?

Между 30 и 40 мл. вода на килограм телесна маса, съветват от Световната здравна организация. В количеството вода влизат всички течности за деня.  Препоръчителното количество, измерено в чаши е от 4 до 6 на ден. Важно е водата да бъде добре разпределена през целия ден, а не да бъде изпита наведнъж. "Грешен подход е изпиването на голямо количество вода стурин след ставане или вечер преди лягане", споделят специалисти. 

Течностите, които консумираме, трябва да бъдат разпределени съобразно ежедневния режим и климатичните условия при всеки човек. „Хората да се отпуснат и да пият вода толкова, колкото им се пие и да не допускат да ожадняват“, казват специалисти.

Как до определим дали водата има специфичен вкус? Вижте експеримента във видеото: