Въпреки че много модни експерти вещаеха край на тесните дънки, се оказва, че не е толкова лесно да ги оставим в миналото. Тази есен отново ще носим тесни дънки наред с другите модерни модели.

Изглежда, че в идните месеци за първото място на хитовите за сезона дънки ще се борят тесните и широките дънки.

Снимка: istockphoto.com

Ето и топ моделите дънки за есен 2023 г.:

1. Небрежни дънки с изтъркан ефект

Наложени този сезон от Марго Роби. Въпреки че името им се отнася повече до материала, отколкото до силуета, те са хит, като се започне от изкуствените дънки от Bottega Veneta (изработени от кожа с външен вид на деним), премине се през Valentino Haute Couture (изработени от микрокристали, които имитират дънкова тъкан), и се стигне до Jean Paul Gaultier, от Balenciaga (с щампа с дънков ефект). Общото между тях е широкият или отпуснат крачол, т.е. леко широк и разширен, за да придаде по-небрежен вид, пише испанското списание Glamour.

2. Дънки girlfriend

Наложени от Лила Мос. Широка, ниска талия. Омръзна ни да ги „вземаме назаем от гардероба на момчетата“, защото и ние ги носим от много сезони. Носят се със спортни обувки.

3. Рапърски дънки

Наложени от Сидни Суини. е образуват подкатегория в дънките, които ядосват майките на дъщери. Те са тези, които Дженифър Лопес носеше в своята сцена From The Block и които сега се връщат при тенденциите поради три ключови характеристики: те са с ниска талия, много широки крачоли и много дълги. Толкова много, че често се влачат по земята дори с платформа, освен ако не ги носите навити или сгънати.

4. Класически дънки

Наложени от Руни Мара. С прав крачол и средна височина. Носят се с бяла тениска и маратонки Converse.

5. Дънки топ „виолончело“

Наложени от Тина Кунаки. Широк… много широк модел. Те описват куполообразен силует, който е много обемен по дължината на краката. Носенето им определено не е лесно.

6. Торбести дънки+

Наложени от София Копола. С висока талия и широки крачоли, те имат басти на ханша, които поставят силуета им по средата между официални панталони и панталони тип балони или широки панталони. Класиката предполага да се носят в обувки тип „балеринки“ и туид сако.

Как да разберем кой модел дънки е идеален за нашето телосложение?

  • Тесните дънки са идеални за атлетични или слаби силуети, тъй като стегнати и тесни.
  • Торбестите дънки визуално контролират обема в ханша и дупето, освен това са удобни и предлагат небрежен стил. Но внимавайте с дължината на краката си, тъй като може да изглеждане по-ниски.
  • Класическият модел се адаптира към телата с триъгълна форма, като оптически осигурява повече обем в областта на ханша.
  • И накрая широкият крачол си играе с областта на ханша, ако сте тесни, те добавят обем, а ако имате широк ханш, крачолът с обем поддържа пропорциите, стилизира и придава хармония на цялото.