Академията за мода представи абитуриентска мода от водещи български дизайнери.

Снимка: Академия за мода

„Към бъдещите абитуриенти и техните родители ще отправя три апела. Първо, не демонстрирайте по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, а най-напред помислете дали ще ви стоят добре. Второ, кажете „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете възможно най-чистия и красив начин да изглеждате модерни и стилни. Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви превърнат в карикатури, палячовци и посмешища. И още нещо – търсете хармония между индивидуалността си и празничното облекло, без да обръщате гръб на българската мода. В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!” – заяви председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

Снимка: Академия за мода

 

Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, модна къща “Andrews”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.

Снимка: Академия за мода

Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE“ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше издържан в стила на малката черна рокля, а уникалността му се изразяваше в авторския десен на подплатата, който е изработен специално за бранда.

Снимка: Академия за мода

Останалите снимки можете да видите в галерията най-горе.