В света на модата всичко изглежда приказно, блестящо и вълнуващо. Да, така е. Но! Това е само малка част от стилната рутина на модните представители. През останалото време ежедневието е изпълнено с много работа и постоянство.

За тях се говори, че...

#1 – ...през деня са по магазините, а вечер са на парти до сутринта с чаша шампанско в ръка. Не е съвсем така. Ако ни видите в определен бутик – това е, защото избираме дрехи за следващата фотосесия, която започва в 07:00 ч. сутринта и завършва... ами когато, тогава. Що се отнася до лъскавите събития, те са идеалното място за запознанства (не тези, за които си мислите) с нови партньори и клиенти. Също така вечерните мероприятия са извор на вдъхновение за ново и вълнуващо съдържание.

#2 – ...винаги носят високи токчета. Не. Повярвайте ни! Има поводи, които ги изискват, като например седмицата на модата в Париж, но дори тогава, в края на деня, вадим плоските си обувки тип „балеринки” и без срам отиваме на дефилето на Жан Пол Готие. Колкото и да харесваме високите токчета, признаваме, че и ние сме хора и ни болят краката в края на деня.

#3 – ...отговорните редактори са като Миранда Присли във филма „Дяволът носи PRADA”. Единственото, което можем да кажем е: „Това е кино!”

#4 – ...не се хранят. Поправка – храним се здравословно, но обичаме храната.

#5 – ...единственото им желание е да обличат и преобразяват външния вид на хората около тях. Обичаме професията си и даваме най-доброто от себе си във всичко, което правим, но осъзнаваме, че не всички споделят нашето виждане и също така знаем, че не можем да променим целия свят. Затова чрез работата каним хората да се вдъхновяват от красивите неща, харакерни за модния микрокосмос.

#6 - ...носят единствено и само дизайнерски дрехи. Иска ни се на всички. Истината е, че да – носим дизайнерски дрехи, но те или са предоставени на заем или сме спестявали известно време, за да можем да си ги позволим. Случва се, но рядко, даден дизайнер да подарява модел от новата си колекция, но това е рядкост и предназначено за определени единици от екипа.

#7 - ...не говорят за нищо друго освен за мода. Отново - грешка. Учудващо, но факт - модата не е само красиви облекла, аксесоари, обувки и бижута. Тя има история, минало, настояще и бъдеще. Като се замислим, всичко е мода - като започнем от технологиите и стигнем до домакинските уреди, без да забравяме обзавеждането и козметиката.