Двете кралски снахи Кейт Мидълтън и Меган Маркъл се следят от милиони фенове по света. Всяка тяхна дреха, обувка, чанта или обеци биват копирани, разпродавани на момента или се търсят по-евтини реплики на съответния тоалет. И всички могат да съобразят лесно защо това е така – и двете са елегантни дами със собствен стил и почерк. И докато общото между тях е добрият вкус към модата, то те са напълно различни по отношение на изборите, които правят относно гардероба си.

Цветове срещу неутралност

Виждали сме Кейт Мидълтън в красиви палта в зелено, синьо, лилаво, както и рокли във всевъзможни цветове. Кралица Елизабет Втора също е почитател на цветното облекло.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В същото време Меган е сдържана по отношение на избора си на нюанси. Най-често тя се спира на бяло, черно, тъмносиньо, слонова кост.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принтове срещу едноцветни дрехи

Съпругата на принц Уилям също не се притеснява да играе с принтовете и да ги съчетава с различни аксесоари. Кейт има голяма слабост към флоралните мотиви.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившата актриса и настояща съпруга на принц Хари пък залага на едноцветни дрехи и това в никакъв случай не я прави по-малко елегантна и стилна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Класика срещу модерно

Определено Кейт следва кралския протокол, когато става дума за кройка, дължина и материя. Дължината на роклята не трябва да е над коляното, а материqта не трябва да е ефирна, а да пада тежко в случай, че се появи вятър.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Меган от своя страна си позволява волности относно кройката. Напоследък все по-често я виждаме в любимата й рокля-риза, която има копчета отпред, но като цяло е рискован тоалет, заради опасността цепката да се отвори. Херцогинята на Съсекс все по-често си позволява да носи бели ризи, докато Кейт залага на пуловери с поло яка.