Масимо Ботура, най-добрият готвач в света, според The World’s 50 Best Restaurants Award, отваря ресторант в Сидни, чиято цел не е да печели. Това се случва с помощта на OzHarvest - организация за спасяване на храни в Австралия, която събира качествени излишни храни от търговски обекти и ги доставя директно на повече от 1300 благотворителни организации, които подкрепят хората в нужда в страната.
Ботура откри първата си т.нар. столова в Милано през 2015 г., заедно със съпругата си Лара Гилмор. Всъщност това беше и началото на Food for Soul - заведения с "не-печалба", които имат за цел да оползотворяват максимално добре излишната за някои храна. Оттогава те са открили още 3 подобни места в Рио де Жанейро, Лондон и Париж. Сидни ще бъде следващата дестинация с подобен план по-късно тази година.
Мястото ще се управлява от готвачи и доброволци и ще снабдява кухнята с т.нар. спасена храна. Основана през 2004 г., OzHarvest събира над 180 тона храна всяка седмица от над 3500 хранителни донори от цяла Австралия.
Ресторантът на Масимо Ботура Osteria Francescana в Модена бе обявяван за най-добрия ресторант в света в продължение на три последователни години.