Уикендът на 8 и 9 юни, както и прилежащият им преди това петък, са дните, в които всички любители на вкусната храна, виното и студените бири трябва да сложат убедителен край на диетите и режимите. Задават се 3 култови събития, които не бива да пропускате. Ако пиете вино, ако харесвате крафт бирите, ако храната не е просто начин да не сте гладен, а сте изкусен черевоугодник, продължавайте да четете, защото следват 3-те локации с най-доброто по темата.

1. The Balkans International Wine Competition and Festival - по-добрият начин да прекараш петък вечер и уикенда с приятели. 
Мястото: НДК, София
Времето: 5 - 9 юни
Защо да ида: 50 шатри с над 100 изби, шатри с места за хранене,участие на победителите от MasterChef, детски кът,сцена с музикални изпълнения, фестивална книжарница, рисуване с вино – това са само част от нещата, които ще се случат на фестивала. 

Дори майсторските класове на това събитие, з акоето билетите са на цена от 50 лв., имат игриви и закачливи имена и не са сухарски. “Let’s shake it! Секси лятни коктейли от сорта Тамянка, сравнени с чистосортови вина от Тамянка” или “Vive Le Rosé! – Морски бриз, вятър в косите и розе в чашите или най-тренди розета от Балканите за лято 2019 на 9 юни. И двете предложения са изкушаващи!

Своеобразното "Винено градче" на Балканския винен фестивал ще предлага разнообразни възможности на посетителите да прекарат деня си по забавен начин. Вземете и домашните си любимци. Те няма да пият вино, но има специално обособена зона, в която за тях ще има вкусна храна и прясна вода!


2. Локация близо до София със странно име – това е БириМанджаро, рок фестивал със занаятчисйка бира и храна.

Мястото: Пазарджик
Времето: 7-9 юни в парк “Стадиона”, Пазарджик
Защо да ида: Входът е свободен и ще има бира. Имате ли нужда от още причини? Е, добре. В програмата са предвидени различни зони за забавление и концерти с участието на Svetlio & The Legends и Подуене Блус Бенд с Васко Кръпката. Другите банди от тридневния рок фест са Toy Letters, Dino Rock, Deafwaveа а специално от Сърбия ще дойдат Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band, които ще правят кавъри и трибют на „Ред Хот Чили Пепърс“. Всички концерти ще бъдат напълно безплатни. Събитието ще обедини над 20 малки бутикови, занаятчийски компании, производители на крафт бира, висококачествени храни, люти сосове, шоколади и джелато.

И понеже всяка бира е предпоследна, ето и още малко стимули д апосетите фестивала. Предвиждат се различни атракциони - бирена йога, занимания за деца с анимиатори, работилници и игри, в стилистиката на предаването „Фермата“. Посетителите на парка също ще могат да използват безплатно рикши, водни колела, масички за пикник и детски площадка. Целта на феста е да събере на едно място хора с всякакви интереси: ценители на рок музиката, любители на бирата и качествената храна, семейства с деца, които ще могат да разпуснат и открият летния сезон.

3. Бакхус StrEAT Fest – вкусният облик на Женския пазар.
Мястото: Женския пазар, София
Времето: 8 и 9 юни
Защо да ида: Ходили ли сте скоро на Женския пазар в София? Може би не? Защото последния път половината домати, които са ви сложили, са били развалени? Или пък се дразните от евтините сутиени и гащи, закачени навсякъде. Но има друга причина да посетите това място.

Третото издание на StrEAT Fest ще събере ресторанти с международна и авторска кухня, занаятчийски български вина от почти всички краища на България на специален бар. Крафт бирите, анасоновите напитки и шприцовете също не са забравени. Както и скарата,която българите, традиционно, харесваме. Целта на фестивала е да бъде насочено вниманието към интересни български производители и техните традиционни и нетрадиционни продукти - майсторските печива, хляб, сладоледи и сладките изкушения, специални кафета и други предложения.

Oт 10 до 14:00 за настроението ще се погрижи младата джаз формация SoulBmoll, които ще свирят на живо. От 14:00 нататък екипа на Club Terminal 1 обещават качествена селекция DJ на три точки от 14:00 до 22:00 и добро афтърпарти в клуба. За семействата с малки хлапета Lotoland са надули замък в детския кът. Събитието има вход, а билети могат да се купят и предварително онлайн.