Продължаваме нашата разходка из различни места в София и страната, които предлагат обедни менюта в поредицата ни "На обяд в...". Харесва ни да дегустираме това, което предлагат, и да споделяме мнение. Така ще ви е по-лесно да изберете къде да хапнете вкусно в кратката обедна почивка.

Павилион 37 е малко кокетно бижу на софийската ул.Оборище” 37. Кулинарният павилион е с масленозелена метална витрина, която напомня на Айфеловата кула. Концепцията това да е френско бистро е видима във всеки един детайл на заведението - от масичките и изкуствено състарените столове до вазите с живи цветя. Едни от най-впечатляващите детайли в интериора са илюстрациите на Ясен Гюзелев от “Алиса в страната на чудесата”. 

В заведението може да дойдете още рано сутрин, защото сервира закуска. В 8:00 сутринта ще ви посрещнат с чаша кафе с банички, пържени филийки със сладко, бухти и други изкушения. Продават и хляб, изпечен на място, който можете да купите за вкъщи.

Дневните предложения на готвача за обяд и вечеря са изписани с тебешир върху черна дъска, като менюто е семпло и добре подбрано - супи, салати, вегетариански, основни ястия и риба.            

За обяд си избрахме лека храна - пълнени тиквички с булгур и зеленчуци (9,90 лв.), които се оказаха изключително вкусни, заради свежите сезонни продукти.

За десерт подсладихме живота си с крем маскарпоне с праскови (5,90 лв.). Красив е заради контраста от цветове в крема, а горските плодове, сложени като украса най-отгоре, го правят и невероятно вкусен. 

Сезонното меню е добре балансирано - шест салати и същия брой предястия и ястия. Някои от по-нетрадиционните опции са тиквички на грил с мус от сирена и пушена сьомга (12,90 лв.), както и авокадо на грил с пикантно лабне, шамфъстък и нар (13,90 лв.).

 

Снимка: Даяна Петкова

Предлагат се и прясно изцедени сокове и лимонади, като приятно впечатление прави минералната вода Fiji, тъй като рядко се продава в българските ресторанти. Акцентът при виното пада върху предложения от България, Австрия, Чили и Нова Зеландия.