Продължаваме нашата разходка из различни места в София и страната, които предлагат обедни менюта в поредицата ни "На обяд в...". Харесва ни да дегустираме това, което предлагат, и да споделяме мнение. Така ще ви е по-лесно да изберете къде да хапнете вкусно в кратката обедна почивка.

Павилион 37 е малко кокетно бижу на софийската ул.Оборище” 37. Кулинарният павилион е с масленозелена метална витрина, която напомня на Айфеловата кула. Концепцията това да е френско бистро е видима във всеки един детайл на заведението - от масичките и изкуствено състарените столове до вазите с живи цветя. Едни от най-впечатляващите детайли в интериора са илюстрациите на Ясен Гюзелев от “Алиса в страната на чудесата”. 

В заведението може да дойдете още рано сутрин, защото сервира закуска. В 8:00 сутринта ще ви посрещнат с чаша кафе с банички, пържени филийки със сладко, бухти и други изкушения. Продават и хляб, изпечен на място, който можете да купите за вкъщи.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Дневните предложения на готвача за обяд и вечеря са изписани с тебешир върху черна дъска, като менюто е семпло и добре подбрано - супи, салати, вегетариански, основни ястия и риба.            

За обяд си избрахме лека храна - пълнени тиквички с булгур и зеленчуци (9,90 лв.), които се оказаха изключително вкусни, заради свежите сезонни продукти.

За десерт подсладихме живота си с крем маскарпоне с праскови (5,90 лв.). Красив е заради контраста от цветове в крема, а горските плодове, сложени като украса най-отгоре, го правят и невероятно вкусен. 

Сезонното меню е добре балансирано - шест салати и същия брой предястия и ястия. Някои от по-нетрадиционните опции са тиквички на грил с мус от сирена и пушена сьомга (12,90 лв.), както и авокадо на грил с пикантно лабне, шамфъстък и нар (13,90 лв.).

 

Снимка: Даяна Петкова

Предлагат се и прясно изцедени сокове и лимонади, като приятно впечатление прави минералната вода Fiji, тъй като рядко се продава в българските ресторанти. Акцентът при виното пада върху предложения от България, Австрия, Чили и Нова Зеландия.