Лазаня за 4 души.

Важно, когато правите кори или паста, е да знаете, че едно яйце L размер е за 100 г брашно. 


Продукти за корите за лазаня:

- 210 г бяло брашно тип 00

- 90 г пшенична семола

- 3 яйца L размер


За Бешамела:
 

- 50 г масло 

- 50 г брашно

- 500 мл прясно мляко пълномаслено 

- 1 щипка индийско орехче 

- 1 бр дафинов лист 

- сол

- черен пипер
 

За плънката:

- 100 г свинско месо /бон филе/ 

- 300 г говежда кайма 

- 100 г пилешко месо от бутче 

- 700-800 мл домати консерва 

- 1 глава лук шалот 

- 2-3 листа пресен босилек

- Сол, пипер

- 1 бр. аншоа /1 филенце/

- 2 скилидки чесън

- 1 стрък (към 50 г) селъри