Лазаня за 4 души.
Важно, когато правите кори или паста, е да знаете, че едно яйце L размер е за 100 г брашно.
Продукти за корите за лазаня:
- 210 г бяло брашно тип 00
- 90 г пшенична семола
- 3 яйца L размер
За Бешамела:
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 500 мл прясно мляко пълномаслено
- 1 щипка индийско орехче
- 1 бр дафинов лист
- сол
- черен пипер
За плънката:
- 100 г свинско месо /бон филе/
- 300 г говежда кайма
- 100 г пилешко месо от бутче
- 700-800 мл домати консерва
- 1 глава лук шалот
- 2-3 листа пресен босилек
- Сол, пипер
- 1 бр. аншоа /1 филенце/
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък (към 50 г) селъри