Традиционен български хляб, омесен по два различни начина.
Плюс запечени филии със сос бешамел, или крок мосю.
За хляба
- 10 г прясна мая
- 350 мл вода на 35 градуса
- 500 г силно бяло брашно
- 10 г морска сол
- зехтин или слънчогледово олио за месене
За крок мосю (croque monsieur)
Бешамел:
- 30 г бяло брашно
- 30 г масло
- 125 мл мляко
- 75 мл сметана
Солен бешамел:
- дафинов лист - 1 бр.
- бахар
- скилидка чесън
- черен пипер
- шалот лук - 20 г
Сладък бешамел:
- 1 ванилова захар - 10 г
- 30 г захар
За плънката
- сирене Грюер - 100 г
- шунка пражка 100 г
- дижонска горчица - 50 г
- масло 20 г
- 2 филии хляб за тост
За сладката плънка
- сирене Грюер - 50 г
- сладко от вишни - 100 г
- 2 филии хляб за тост