Освен рецептата Дани, Кольо и Ники дават съвети как да изберете добър готварски нож, както и как да режете лук.
Френска лучена супа
- 40 г масло
- 10 мл олио
- 1 кг кромид лук
- 100 мл бяло сухо вино
- 20 г бяло брашно
- мащерка, розмарин, дафинов лист
- коняк или бренди
- 1 бр. франзела (може и стара)
- 150 г сирене Комте или Грюер
- 3-4 скилидки чесън
- 50 г филе "Елена"
- сол, черен пипер на вкус
За бульона:
- 1 кг говеждо кокали
- 200 г стар лук
- 100 г селъри
- 100 г моркови
- 20 г доматена паста
- 1 дафинов лист
- 15-20 дръжки магданоз
- 2-3 стръка мащерка