"Всяка история е различна, но нашата наистина се случи от пръв поглед. Не е имало момент, в който да се питам това истинско ли е. Оставихме се на емоцията, която ни заля и тя продължава и до днес. Естествено, че е различна, но никога не съм се чудила това ли е човекът, или - не. Знаех, че е това!"

"Алек е - няма друг човек, който може да ме изтърпи!"

С тези признания, точно в Деня на влюбените, режисьорката и актриса Яна Титова разголва душата и сърцето си в подкаста "Малки разговори". Защото когато си влюбен, няма от какво да се страхуваш! Любовта е от другата страна на страха. 

Гледайте цялото видео тук.
Слушайте подкаста в Spotify.
Последвайте ни в канала ни в YouTube.

Признава, че преди да срещне Алек Алексиев връзките й са били повече напрежение, отколкото спокойствие и увереност, че това е правилният партньор за нея. С него обаче отношенията са съвсем различни. и един от изборите, които прави, е доказателство за това. Вместо да замине на церемония в Талин, на която филмът й "Диада" получава награда, тя остава в родопска къща, на тайно организиран рожден ден за Алек. Планира го в продължение на 2 месеца и успява да изненада Алек с присъствието на приятелите му и хубаво празненство. 

"То нямаше избор, за мен беше ясно, че оставам на рождения ден. Разбира се, той ме караше да отида за наградата. После постепенно започнаха да пристигат нашите приятели, стана луд купон и аз осъзнах, че той е имал огромна нужда точно от това!"

 

Тази романтична история наистина е като за сценарий за филм, но в живота на Яна Титова има и друг, а там присъства дори малък замък. Именно на такова място се случва сватбата им. Красива церемония - такава, каквато тя си е мечтала, с проливен дъжд, който спира в точния момент. За да им донесе късмет, но не и да провали очакванията за събитието. 

Снимка: Евгений Милов

 

"Четири дни бяхме всички заедно - около 20 души. Имаме малко, ни сигурни приятели и се радваме да бъдем с тях."

Как се случва красивата сватба на Яна Титова и Алек Алексов - гледайте във видеото. 

 

А проявата на любовта при тях двамата има своето естествено продължение - две прекрасни деца. 

 

"Все имам чувство за вина, че не прекарвам достатъчно време с тях."

С Ая имат традиция да си правят техен ден с всичко, което тя иска. Как протича един такъв специален ден на майка и дъщеря - вижте във видеото. 

 

"И гушлива съпруга не съм! При нас този момент да седнем да дивана, го няма. Първо защото смятам, че диванът ни е супер неудобен!"

 

Важно преживяване в това кино семейство е гледането на филми. Яна смята, че това е специален ритуал, за който си купуват проектор, а тя се научава да прави... пуканки на тиган. Признава, че готвенето не е силната страна, макар че събира снимки и рецепти от Pinterest. Само вдъхновение обаче явно не е достатъчно, защото... 

"Когато готвя, никой не го яде и накрая си правим спагети!"

Майката и дъщерята са ключови елементи във филма й "Диада". Лентата, която спечели наградата "Just Film" на международния фестивал в Талин, представена във Варшава, и с отличие за "Най-добър български филм на 2023". 

Снимка: Евгений Милов

"Там връзката между майка и дъщеря е толкова деструктивна, че аз наистина се надявам моята връзка с дъщерите ми да не стига до там! Това е филм за връзката между родителите, ролята на учителите и най-вече за липсата на любов."

За детските пиеси, които им изнасят децата вкъщи, за раницата с чаша за кафе в нея, без която не тръгва на снимки и защо не обича да разхожда кучето - гледайте цялото видео.