За пореден път се убеждавам, че по-добро от личния опит няма. В случая говоря за новата серия шампоани на Garnier – Fructis Sensation, и по-точно за Grapefruit Tonic и Citrus Mint Fresh, които са моите последни находки.

Редувам двата шампоана и мисля, че точно така се ражда най-добрата комбинация за моята коса. Първият е с аромат на грейпфрут и много приятен прозрачно розов цвят, вторият с аромат на лимон и мента, светлозелен.

Citrus Mint Fresh е за нормална към мазна коса, каквато е моята. Без да хваля, просто ще бъда обективна от това, което усетих и видях като резултат. Косата ми е видимо по-чиста по-дълго време. Ако обикновено изкарвам един ден и на следващия вече има следи от омазняване в корените, с лимоново-ментовия шампоан, се чувствам чиста два дни.

Grapefruit Tonic е за нормална коса без блясък. Екстрактът от розов грейпфрут е с антиоксидантни свойства. Ароматът е доста тонизиращ – не сладникав като в повечето шампоани, а свеж, с леката горчивина, характерна за този плод. Косата ми е по-плътна и жива – полюшваща се. И, сериозно, просто го виждам в огледалото.

В серията има още шампоан и балсам за нормална към суха коса с аромат на маракуя.

И няколко бонус съвета - три трика с шампоан, които наистина действат:

1. Когато избирате шампоан, съобразете го с типа на косата си и минете една стъпка назад. Какво имам предвид. Ако косата ви е мазна, вземете си шампоан за нормална към мазна коса, а не за мазна. Това щади косата.

2. След като нанесете шампоан върху косата си и направите пяна, не изплаквайте веднага, а станете така 1-2 минути.

3. Не правете много енергични движения по скалпа, в основата на косъма. Така стимулирате мастните жлези и косата се омазнява много по-бързо.