В сряда се навършиха 5 години от самоубийството на музиканта Крис Корнел от групата "Soundgarden". Той отне живота си на 52-годишна възраст. За да отбележи датата, вдовицата му публикува пост в Инстаграм.

„Днешната дата преди пет години беше най-лошият ден в живота ни“, написа Вики Караянис. „Това беше последният ден, в който Крис ни прегърна и целуна. Последният път, в който излезе от вкъщи. Последният път, в който ни помаха за довиждане от колата.“

Снимка: Getty Images

Крис Корнел се самоуби на 18 май 2017 г., часове след последното си изпълнение. Склонността му към депресия и злоупотребата с наркотици бяха известни на всички и въпреки това семейството му и приятелите му останаха изненадани, че мъжът е посегнал на живота си.

„Преди 5 години Крис излезе на сцената за последен път“, написа още Вики. „Това беше последното му шоу, последното му изпълнение, но тогава никой не го знаеше. Чувала съм израза „никога не знаеш кога ще е последният път“ и в него има твърде много истина. Ако ми бяхте казали в онази вечер, когато излезе на сцената, че вечерта ще завърши по този начин, нямаше да ви повярвам. Никога не пропускайте възможност да кажете на някого, че го обичате. Крис ми го казваше всеки ден.“

Снимка: Getty Images

Съпругата му Вики е един от последните хора, които са го виждали жив. Тогава тя сподели, че вечерта след изпълнението си в Детройт, той е бил разсеян и е завалял думите. По тази причина в началото тя отхвърляше възможността за самоубийство, но аутопсията показа, че смъртта на музиканта не е свързана с наркотични вещества.

Снимка: Getty Images

Освен вдовицата му и по-малката му дъщеря Тони също публикува спомен с баща си.

На едната снимката тя получава урок по китара от баща си, а на другата се вижда как е хванала ръката му, когато още е съвсем малка. Тони Корнел беше на 12 години, когато баща ѝ се самоуби.

Снимка: Getty Images

Ако беше жив, след два месеца Крис Корнел щеше да навърши 58 години.

Още по темата: