Лили Корнел Силвър, най-голямата дъщеря на покойния фронтмен на Soundgarden Крис Корнел, направи първото си публично изпълнение по време на церемонията по връчване на наградата MoPOP Founders Award от Музея за поп култура, с която тази година беше отличена гръндж бандата Alice in Chains.

Лили Корнел почете наследството на музикалната група на покойния фронтмен Лейн Стейли с изпълнение на песента "Black Gives Way to Blue" от едноименния им албум.

Във виртуалното събитие на живо се включиха множество светила от гръндж и алтърнатив рок сцената - сред които Metallica и Korn, изпълнявайки в собствен аранжимент песни на Alice in Chains. 

Един от основните акценти на вечерта беше, когато Лили - чиято майка Сюзън Силвър е дългогодишен мениджър на Alice in Chains - изсвири трогателна пиано версия на "Black Gives Way to Blue".

Подобно на баща си, Лили демонстрира силен певчески талант, изпълвайки с емоционален заряд и без това сърцераздирателната песен. Можем само да се надяваме, че това няма да е последното изпълнение, което ще видим от чаровната брюнетка.

"Тези момчета винаги са били моето семейство и се чувствам безкрайно щастлива, че мога да ги почета заедно с толкова много невероятни изпълнители. Пея песен, която е изключително значима за мен", каза Лили Корнел.

Лили наскоро стартира и нова поредица за психичното здраве в Инстаграм профила си, наречена Mind Wide Open, чиято премиера беше на 20 юли - рождения ден на покойния й баща Крис Корнел. Оттогава програмата включва интервюта с Еди Ведър от Pearl Jam и Дъф Маккагън от Guns N ’Roses.

"Като човек, който е претърпял травма и загуба, както и се е борил с тревожност и депресия, знам колко е важно да има място, където да говорим открито и без срам за тези теми", казва Лили Корнел в изявление за поредицата.

Гледайте пиано изпълнението на Лили Корнел Силвър на "Black Gives Way to Blue" във видеото по-долу (започва от 1:43:20), както и цялата церемония по награждаването на Alice in Chains на церемонията на MoPOP Founders Award.