Общественото мнение е един от двигателите на човечеството от край време. В света има определени постулати, които биват вкоренени в съзнанието ни още от малки и потискат удоволствието от живота ни. Идеи и навици, които е по-добре да загърбим и да започнем на чисто. Ето кои са те:

1.Проблемите са лошо нещо
В училище прекарваме много време в разрешаването на всевъзможни проблеми, наложени ни от скучни авторитетни фигури. Произволните и незначителните проблеми ни съпътстват навсякъде и само се жалваме, че нещата не са добре. Но хората, които нямат реални проблеми, само се чудят с каква главоблъсканица да се захванат и в крайна сметка си създават такива.

Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos

Няма нищо лошо в реалните проблеми и усещането, че си преодолял трудностите, пред които си се изправил.Уволняване от работа – това само ще ви насочи към правилната за вас кариера. Нещастна връзка – по този начин ще разберете какво е истинската любов. Сбъркани данъчни формуляри – следващия път ще се допитате до счетоводител и ще си спестите много време, което да го използвате по по-добър начин. Намирането на решение на всеки проблем е това, което доставя голямо удоволствие от живота ни.

По-добре е да се надценяваш, отколкото да се подценяваш >>