Американското списание TIME избра жените на 2023 г., като изданието публикува списъка на своя уебсайт. Той включва 12 известни жени, "изключителни лидери, които използват гласовете си, за да се борят за един по-равноправен свят".

TIME отбеляза блестящото превъплъщение на Кейт Бланшет в ролята на диригентката Лидия Тар във филма "Тар" и работата ѝ като посланик на добра воля на ООН за бежанците. Според изданието Бланшет е наясно, че един глобален проблем е свързан с друг и е загрижена за климатичната криза. Докато актрисата е била начело на театралната трупа в Сидни, тя е успяла да намали отпадъците, свързани с производството на костюми и декори.

Украинската ЛГБТ активистка Олена Шевченко, основателка на Женския марш и ръководителка на "Insight" - организация с нестопанска цел в подкрепа на жените, също получи наградата на TIME. Според изданието тя се е превърнала в един от най-разпознаваемите правозащитници в Украйна и е била нападана седем пъти през последните пет години.

Айша Сидик, 24-годишна пакистанска екоактивистка и защитничка на човешките права, получи признание за усилията си да създаде младежки фонд за климатично правосъдие и за това, че помага на екоактивисти да получат правна помощ.

В списъка попадна и 37-годишната футболистка и капитан на отбора OL Raine Меган Рапиноу.