Бракът между големия холивудски продуцент Харви Уайнстийн и създателката на модния бранд Marchesa приключи в началото на миналата година, след като се отприщи вълната от обвинения в сексуален тормоз срещу един от най-влиятелните хора в Холивуд. Този уикенд неделното издание на британския вестник „Сън“ пусна информация, че дизайнерката Джорджина Чапман вече излиза с носителя на „Оскар“ Ейдриън Броуди, който някога беше един от приятелите на продуцента.

Харви и Ейдриън Броуди бяха приятели, преди всички да се отрекат от продуцента
Снимка: Getty Images

Именно Уайнстийн е запознал съпругата си с актьора, който играе във филма на Роман Полански „Пианистът“ и в сериала „Остри козирки“. Ейдриън и Джорджина, които живеят в Англия, са се срещнали отново след развода на дизайнерката и са започнали да излизат тайно още през април тази година, но информацията достигна до медиите едва сега.

Разводът на Джорджина и Харви се случи малко преди двамата да отпразнуват десетата годишнина на брака си. Те не се опитаха да скрият, че причината за това е мащабният сексскандал, който разтърси (и продължава да тресе) Холивуд: „Сърцето ми се къса за всички жени, които са страдали толкова много, заради тези непростими действия, написа Джорджина Чапман в съобщението си за развода. Реших да напусна съпруга си. Грижата за децата ми е най-важна и моля медиите да уважават личното ни пространство.“

Джорджина Чапман бременна с второто дете на Харви Уайнстийн
Снимка: Getty Images

Харви и Джорджина имат две деца, които в момента живеят заедно с майка си в Англия. Тя продължава да управлява успешната си модна компания „Marchesa“, докато на бившия ѝ съпруг му предстои съдебен процес по късно тази година. Той е обвинен, че е злоупотребявал с влиянието си в Холивуд и е посягал сексуално на повече от 90 жени, сред които известни актриси като Кейт Бекинсейл, Ева Грийн, Салма Хайек, Анджелина Джоли, Гуинет Полтъроу, Ума Търман и много други.

При развода Харви Уаийстийн и Джорджина Чапман се споразумяха тя да получи над 15 милиона долара.