Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, който се роди на 6 май, ще бъде кръстен на малка частна церемония в двореца Уиндзор в събота, 6 юли. Родителите му – принц Хари и Меган Маркъл, държат почти всички подробности в пълна тайна за разлика от брат му Уилям и снаха му Кейт. В официално изявление от двореца се казва, че кръстниците на 2-месечното бебе ще останат неизвестни за широката общественост.

Освен това на кръщенето няма да присъстват представители на медиите, както се случи по време на кръщенетата на децата на херцозите на Кеймбридж. Церемонията ще е в много тесен семеен и приятелски кръг от 25 души. Кръщенето ще бъде извършено от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби в частния параклис на двореца. Въпреки потайностите около събитието, феновете на кралското семейство ще могат да се насладят на официални кадри, които ще бъдат разпространени след събитието. Фотограф ще бъде Крис Алъртън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Защо обаче британските медии смятат, че имената на кръстниците на малкия Арчи няма да останат в тайна задълго? Английската църква си има правила, които трябва да бъдат спазвани независимо за кого става дума – обикновен човек или кралска особа. Според тях подробностите за всички кръщенета, както и имената на кръстниците са предмет на обществено достояние и са достъпни за всеки срещу определена такса.

Подробности около раждането на Арчи бяха разкрити по същия начин, въпреки желанието на родителите му те да останат тайна, като например мястото на раждането. Хари и Меган бяха решили да не правят публично достояние свидетелството за раждане, но тъй като документът е достъпен за всеки, стана ясно, че кралското бебе се е родило в частна болница в Портланд.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На 29 юни двамата се появиха на бейзболен мач и изглеждаха по-влюбени и щастливи от всякога. Херцогинята на Съсекс демонстрира перфектна форма само 2 месеца след раждането.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos