Меган Маркъл посвети специално видео на пандемията и влиянието, което тя има върху жените, включително върху все още неродените, като собствената й дъщеря. На записа съпругата на принц Хари бе облечена с красива червена рокля с макове на бранда Carolina Herrera. Какво всъщност символизират цветята върху тоалета, които дукесата на Съсекс избра за специалното видео? 

Речта на Меган бе част от събитието Global Citizen's Vax Live. Принц Хари присъства лично, но Меган, за която се смята, че е към края на втората си бременност, се присъедини виртуално. 

„Аз и съпругът ми вярваме, че решаващо значение за възстановяването ни е да дадем приоритет на здравето, безопасността и успеха на всички, особено на жените, които са непропорционално засегнати от тази пандемия. Около 5,5 милиона жени са загубили работа в САЩ, а още 47 милиона жени по света се очаква да изпаднат в крайна бедност." - каза тя в обръщението си. 

Меган сподели още, че са особено развълнувани, че скоро ще посрещнат дъщеря си. Очаква се тя да роди в идните месеци.  

"Това е чувство на радост, което споделяме с милиони други семейства по света. Когато мислим за нея, мислим за всички млади жени и момичета по целия свят, на които трябва да се даде подкрепа, за да ни водят напред."

Освен силните думи, силен бе и модният избор на Меган. Моделът рокля, която тя бе избрала, се предлага на цена от 1690 долара. 

Роклята е част от колекция на Carolina Herrera за Лято 2021, с връзки на талията и в подчертан ярък цвят с флорални принтове. Маковете са един от символите на възпоменание и надежда. Друго значение на алените цветя е положително и спокойно бъдеще. 

Във Великобритания с тях почитат и жерствите от войните. Когато кралицата присъства на церемония в памет на загиналите във войните, задължително носи брошка с макове с 5 листа. Смята се, че петте листа представляват всяко едно от военните формирования - армия, военноморски флот, кралски военновъздушни сили, гражданската защита и жените. 

Какво друго избра за сталинга си Меган Маркъл?

Съпругата на принц Хари подсили излъчването си с 18-каратови гривни на дизайнерката Дженифър Майер и лична гривна с надпис "Любов" върху нея. Часовникът на "Картие", който тя носеше, е наследство от принцеса Даяна.

Колието пък е част от комплект, създаден в чест на Камала Харис, първата американска жена вицепрезидент. То представлява пендант с нейното изображение, както и символ с кръст и корона. 

При публичните прояви на членове от кралското семейство всеки детайл от облеклото им носи определена символика. Макар отказала се от привилегиите на Короната, явно Меган по косвен начин показва близостта си с основни житейски ценности.