Принц Джордж направи своя дебют като официално кралско лице на Уимбълдън в един от най-горещите ден. Това не попречи младият наследник да бъде облечен с официален костюм, бяла риза и вратовръзка, които не свали дори за момент. Но защо?

Кейт Мидълтън и принц Уилям изненадаха кралските фенове, като заведоха 8-годишния си син да гледа финала за мъже на тенис турнира.

Малко след пристигането им принц Джордж казал на баща си, че му е "твърде горещо" в костюма и вратовръзката, пише "Пийпъл". Температурата в Лондон достигна 84 градуса по Фаренхайт на фона на горещата вълна в страната.

Облеклото на принц Джордж обаче е било подбрано според строгия дрескод на Уимбълдън. Тъй като семейството е седяло на първия ред в кралската ложа на Централния корт, според уебсайта на тенис турнира от мъжете се изисква да носят "костюми/сако и вратовръзка".

Кралският син, който ще отпразнува деветия си рожден ден на 22 юли, беше забелязан да избърсва потта от главата си по време на мача. 

Това означваа, че принц Джордж е достигнал възрастта, в която редовно да носи костюми на публични събития.  Когато беше по-малък, Джордж - а сега и по-малкият му брат, 4-годишният принц Луи, е носел къси панталони с чорапи до коленете за по-официални събития.

Заради горещините в един момент Кейт също постави ръка върху лицето на сина си. Джордж беше забелязан да пие и много вода.

Въпреки това принцът е изглеждал доволен от играта. Джордж е фен на Джокович и резултатът от финала, в който той грабна титлата, със сигурност го е зарадвал.

Малко по-късно кралският наследник дори успя да подържи купата и лично да поздрави новия тенис шампион Джокович.